Återvunna ljus

Matolja har en stor påverkan på miljön och bidrar till en rad olika föroreningar, exempelvis så förbrukas det mer än 40 miljarder ton vegetabiliska oljor per år, mer än hälften av detta skapar en mängd olika avfall som kan ändra vattnet och Östersjöns egenskaper. En liter matolja kan förorena 1 000 liter vatten om det inte återvinns på rätt sätt.

Dessa och många fler föroreningar såg O2W att olja orsakade planeten och sedan 2013 har de genom The Greatest Candle in the World gjort att människor har förälskat sig i sitt eget skräp och bidrar till att göra planeten till en bättre och miljövänligare plats. Med deras innovativa teknik och lösning har de kommit på hur man kan återvinna vegetabiliska oljor och göra fantastiska doftljus i otroliga dofter. Deras ljus är tillverkade av avfall, inte resurser, något som gör deras ljus de mest miljövänliga i världen. De fina ljuslyktorna blir en fin inredningsdetalj och är även de av återvunnet material, det finns varken spår av tungmetaller eller allergener i deras ljus och de uppfyller alla europeiska normer för miljö och säkerhet. Dessutom är The Greatest Candle in the World certifierade och har en patenterad teknik som ständigt blir testad.

Förutom att tillverka fina och väldoftande ljus vill även O2W och The Greatest Candle in the World uppmuntra människor, barn som äldre att återvinna och värna om miljön, ta ansvar för att effektivare hantera sitt avfall.

Hos oss hittar du flera ljuvliga dofter från The Greatest Candle in the World.