Hållbarhet

Vad ska du äta? Hur ska du träna? Var kommer kosttillskotten från? Är tillskotten säkra? Är de klimatsmarta? Vi på Svenskt Kosttillskott vill göra vardagen så enkel som möjligt för dig och detta gör vi genom att ta vårt ansvar för människa och miljö.

  • Kvalitet och trygghet
  • Miljöarbete
  • Vårt sociala ansvar

Vi kontrollerar våra produkter noggrant. Våra produkter är noga kontrollerade i alla led.

Kvalitet och trygghet

När du handlar produkter från oss på Svenskt Kosttillskott vill vi att du ska vara säker på att du alltid får det bästa. Hela vårt sortiment från kosttillskott till träningskläder ska hålla hög kvalitet och vi väljer noga ut vilka produkter vi lagerför. Våra egna produkter gör vi alltid egenkontroller på så snart vi får in en ny batch där vi kontrollerar både smak och utseende noga. Alla produkter vi tar in ser vi till att de har bra utgångsdatum så att du ska hinna använda det du handlar från oss.

Vi har också ett stort ansvar mot dig som kund så att du ska känna dig trygg med att du får säkra kosttillskott som följer Livsmedelsverkets regler. Vi är emot doping och är noga med att våra produkter inte ska innehålla något otillåtet, och lagerhåller bara våra produkter i fabriker som inte tillverkar produkter med olagliga ämnen. Det är förstås viktigt att du som tränar och tävlar i olika idrotter ska veta att du får säkra kosttillskott som är noga kontrollerade genom alla led.

Säker produktionskedja

Vi följer alla riktlinjer som finns från Livsmedelsverket när det gäller innehåll, men även kring hanteringen av våra produkter. Vi uppdaterar oss hela tiden med den senaste forskningen och vi följer även de regler som kommer från EFSA (European Food Safety Authority).

Som medlem i Svensk Egenvård kan vi garantera dig som kund att vi följer de lagar, direktiv, förordningar och myndighetsföreskrifter som reglerar handeln med egenvårdsprodukter. Det garanterar även att vi följer Svensk Egenvårds branschriktlinjer för säkra produkter, vilket gör att du som konsument alltid kan känna dig trygg i att handla hos oss.  

Vid tillverkningen av våra kosttillskott är arbetsgången enligt metoden HACCP som på svenska kan översättas till riskanalys. Med denna arbetsmetod kontrolleras livsmedlen genom hela produktionen så att de ska vara säkra för dig som konsument. Vi följer även GMP (Good Manufacturing Practice) som är ett regelverk kring hur tillverkning och packning av livsmedel och hälsokost ska fungera.

Miljöarbete

Vi vet att alla människor gör ett avtryck på miljön och inte minst vi som ett växande företag. Därför tycker vi att det är viktigt att vi tar vårt ansvar. Vi vill även hjälpa dig som kund att göra hållbara val och därför arbetar vi hela tiden med miljösmarta lösningar både då det gäller produkter, transporter och vårt arbetssätt.

Idag tillhör Sverige en av de länder som använder mest energi per person i världen och fastigheter står för 40% av energianvändningen. För att minska vårt avtryck ligger vårt kontor och lager i en BREEAM-certifierad byggnad, vilket betyder att den klarar de högt ställda kraven för en miljöcertifierad byggnad. Tack vare detta minskar vi på företagets energianvändning, bland annat eftersom vi får vår värme från lokala industrier, byggnaden har vattensnåla kranar och allt vårt avfall sorteras och återvinns.

Vi satsar dessutom på att alla transporter ska bli så korta och miljövänliga som möjligt. Det innebär att vi alltid försöker välja tillverkare som finns i Sverige i första hand. För att ytterligare minska vår klimatpåverkan har vi miljövänliga fraktalternativ, bland annat genom cykelbud. Vi tillverkar även vårt eget sortiment så närproducerat det bara går. Största delen av vår tillverkning sker i Sverige och resten i Europa. Våra kartonger tas fram av återvunnet papper, och våra flyers är trycka på miljöpapper som är certifierat med FSC forest management certification, vilket säkerställer att skogen behandlas på ett sätt som gynnar såväl den biologiska mångfalden som människors livsvillkor. För att minska mängden plast övergår vi till att använda miljövänligare material som sockerrör i våra burkar. Allt för att minska vår miljöpåverkan.

Våra kartonger är tillverkade av återvunnet papper. Våra kartonger är tillverkade av återvunnet papper.

Ekologiska produkter

Svenskt Kosttillskott är certifierad återförsäljare av ekologiska produkter enligt EUs förordning för ekologisk produktion och hantering (EG) nr 834/2007. Genom denna certifiering kan vi försäkra att våra ekologiska produkter är granskade och uppfyller gällande krav och lagar på ekologiskt jordbruk och produktion. Vi certifieras av kontrollorganet KIWA (SE-EKO-01) som regelbundet kontrollerar vår verksamhet. De är ett oberoende organ som säkerställer att vi uppfyller kraven och kan garantera våra kunder korrekt märkta ekologiska produkter.

Miljövänliga produkter

Vår stämpel Vegetarian Friendly säkerställer att innehållet är anpassat för dig som vill satsa på vegetariska kosttillskott. Många av våra produkter är också certifierade med Friend of the Sea, en organisation som gör oberoende kontroller av livsmedel, kosttillskott och vattenbruk för att säkerställa att de inte har skadlig inverkan på vare sig människor eller miljö. Friend of the Sea är en pålitlig märkning och har blivit den ledande certifieringen för säkra marina produkter som inte har negativ inverkan på våra hav.

Vårt sociala ansvar

Vi på Svenskt Kosttillskott ser inte kosttillskott som en ersättning till vanlig mat. Vi förespråkar en varierad kost med en härlig blandning av olika livsmedel samt uppmuntrar till rörelse, motion och träning. Lever du ett stressigt liv, tränar mycket, inte får i dig så mycket frukt och grönt, är vegan, går på diet eller inte äter så varierat, kan det däremot vara bra att komplettera med ett kosttillskott.

Sund livsstil

Vi främjar en sund livsstil där träning och kost är en del av det och där man kan använda kosttillskott som ett hjälpmedel, en boost och komplement till att upprätthålla eller förenkla en sund vardag och livsstil. Sund och hälsosam innebär olika för olika personer, och vi på Svenskt Kosttillskott ser att en sund livsstil handlar om att ta hand om sin kropp, ge den det den mår bra av, boosta den med vitaminer, träna för att må bra, få endorfiner och känna sig stark i sin kropp. Vi premierar bra mat, kosttillskott som kan komplettera din vardag och säkerställa ditt intag av vitaminer och mineraler samt att hitta den träningsform som du älskar att utföra och må bra utav. Vi tycker att träning och hälsa ska innebära att du mår bra i din kropp, ger det den behöver och tränar efter just dina mål och förutsättningar.

Vårt idrottsengagemang

Vi tror att träning och rörelse bör vara en del av din vardag och ditt liv, så att du ska kunna leva ett så hållbart, långt och friskt liv som möjligt. Därför värnar vi om idrottssverige och stöttar olika idrottsorganisationer, lag och individer som gör detsamma.

Genom vårt engagemang och genom att sponsra olika sporter och idrotter hoppas vi kunna sprida träningsglädje och träningsvilja till såväl elitidrottare som allmänt träningsintresserade människor. Att röra på sig, idrotta och träna känner vi ska vara något som alla på ett eller annat sätt ska ha möjlighet till att göra. Detta försöker vi uppmuntra till genom våra olika idrottsambassadörer, sponsring av olika tävlingar och lag samt deltagande och support på olika träningsevent. Vi hoppas och tror att vi genom vårt engagemang, sponsring och support till såväl lag som till individuella sporter ska kunna inspirera och motivera till träning på alla nivåer.

Vi sponsrar flera olika sporter.Vi sponsrar flera olika sporter och idrotter.

Anti-doping

Eftersom vi sponsrar och har många atleter på SM- och landslagsnivå måste vi kunna garantera produkter som inte innehåller några otillåtna substanser då dessa atleter oanmält och regelbundet genomför dopingtester. Vi är emot doping och är noga med att våra produkter inte ska innehålla något otillåtet. Därför följer vi Livsmedelsverket rekommendationer för innehåll i produkterna och lagerhåller bara våra produkter i fabriker som inte tillverkar produkter med olagliga ämnen.Vi genomför regelbundet egenkontroller för att kontinuerligt säkerställa och garantera att vi levererar det som står på etiketten. Våra produkter används därför av människor på olika träningsnivåer, från motionärer till elitatleter och landslag.