Kampsport

Hitta rätt träningsutrustning för fighting och kampsport här. Unna dig själv rätt utrustning för din sport och nå längre i dina mål. Fighting är en utmanande sport som sätter hela kroppen på prov och som dessutom är riktigt rolig att träna. I den här kategorin hittar du träningsskydd, sandsäckar och annat som kan vara användbart för olika typer av fighting. Komplettera din idrott med rätt produkter för att nå dina mål.

Fighting, eller kampsport, är ett samlingsnamn för idrotter med närstrid, exempelvis MMA, kickboxning och boxning. Det finns en uppsjö av olika idrotter som innehåller fightingmoment, allt från fäktning med minimal kroppskontakt och judo med mjukare delar, till boxning och MMA med tuffare tag. Vanligtvis handlar det om självförsvar och/eller attack, och du går ronder med din motståndare. Kampsporter är bedömningssporter där, om inget annat händer, domare utser vinnare på poäng efter matchens slut.

Fördelar med fighting:

Styrka - Vid de flesta kampsporterna använder du hela kroppen, ingen del tillåts vila. Oavsett om det handlar om sparkar, slag, brottning eller försvar så aktiveras stora muskelgrupper hela tiden. Det handlar om både kraftfull styrka och uthållighetsstyrka, beroende på vad det är för kamp.

Kondition - Du står sällan still under ett träningspass med fighting, fötterna rör sig nästan hela tiden och fightingmomenten sätter höga krav på din kondition. Vändningarna är snabba och kroppen går på högvarv med ökad puls. I takt med att pulsen ökar, ökar också andningen.

Kroppskontroll och smidighet - Du måste ha full koll på kroppen, vara snabb och smidig för att sätta rätt slag och undvika att bli fälld av din motståndare. Att kunna styra sin kropp och snabbt välja den ultimata rörelsen för varje given situation är en förutsättning för att lyckas inom kampsport. Kopplingen mellan hjärna och muskler förbättras genom att du tränar fighting.

Kaloriförbrukning - Fighting är en mycket energikrävande sport och du behöver få i dig extra mat om du ska klara av att utvecklas. Den ökade kaloriförbrukning är framförallt en fördel för dig som vill minska i fettvikt.

Glädje - Fighting erbjuder dig att göra dig av med eventuella aggressioner och frustration, så att du kan vara glad vid sidan av träningen. Den tuffa kampen gör också att kroppen producerar endorfiner och adrenalin, vilket är sammankopplat med glädjerus.

Komplettera din träning med fler produkter ur sortimentet. Värm upp med hopprep, massera musklerna med foam rollers och undvik skador med rätt träningsskydd. Glöm inte att ladda upp med en bra PWO och återhämta dig med ny energi.

Läs mer
Filtrera
Sortering
Popularitet
Filtrera
Varumärke
Gorilla Wear8 Everlast4
Sortering
Popularitet
Filtrera
Filtrera 12 produkter
Varumärke
Gorilla Wear8 Everlast4
Sortering
Popularitet