Läs mer

Hopprep

Hopprep ska inte förväxlas med bara barnlek. Faktum är att träna med hopprep är bra träning för hela kroppen och är dessutom ett roligt sätt att träna på, var du än är. Hopprepsträning är tuff träning för konditionen, musklerna och koordinationen och kan tränas i mängder av övningar - allt annat än en barnlek.

Filtrera
Filtrera 13 produkter
Varumärke
Burpee9 Iron Gym3 Abilica1
Sortering
Popularitet
Speed Rope Elite 2.0
1 st
Burpee Speed Rope Elite 2.0
425 kr
 
4,5
4.5 / 5
Betyg: 4.5 / 5
Speed Rope
1 st
Iron Gym Adjustable Speed Rope
239 kr
 
3,3
3.33 / 5
Betyg: 3.33 / 5
Nature Hopprep
1 st
Abilica NatureRope Hopprep
129 kr
 
3,0
3 / 5
Betyg: 3 / 5
Speed Pro Wire
Red
Burpee Speed Pro Wire
89 kr
 
Speed Pro Wire
Blue
Burpee Speed Pro Wire
89 kr
 
Speed Rope
1 st
Burpee Speed Rope Pro 2.0
245 kr
 

Hur tränar man med hopprep?

Hopprep kan användas som uppvärmning, avslutning för att köra slut sig efter ett pass eller som del av ett träningspass. Crossfit använder exempelvis hopprep som en träningsövning och boxare är välkända för att värma upp med hopprep. Det finns många olika sätt att hoppa - enkelhopp, dubbelhopp, kors, baklänges, jämfota eller en fot i taget. Dessutom kan du använda hopprepet som ett rep vid rörlighetsövningar.

Vilka muskler aktiveras vid hopprepsträning?

När du hoppar hopprep behöver stora delar av kroppen aktiveras. Förutom att pulsen ökar och tränas, så behöver också många muskler aktiveras. Framförallt är det vader, mage, axlar och lår, men nästan hela kroppens muskler måste samarbeta för att hålla balansen. Dessutom är det en utmaning för hjärta och lungor som också tränas upp. Hopprep med tyngd (speed rope) ger en ännu större utmaning för hela kroppen.

Fyra fördelar med träning med hopprep

  • Du tränar olika typer av träning på samma gång. Förutom att det är konditionskrävande, aktiveras även många muskler samt ger en belastning på skelettet. Därtill tränar du koordination, balans och snabbhet.
  • Hopprep bränner kalorier i en rasande fart jämfört med många andra träningstyper. Tack vare att du tränar både styrka och kondition, går det åt mycket energi vid varje studs. Enkelt räknat bränner du över 10 kalorier i minuten när du hoppar hopprep i medelsnabbt tempo.
  • Hopprepsträning är roligt. Du får ta fram barnet i dig och utmana dig själv till nya prestationer. Övningsvariationen gör det svårt att tröttna.
  • Hopprep har den stora fördelen att vara en portabel träningsform. Du kan på ett enkelt sätt ta med dig hopprepet vart du än ska - träna hemma, träna på gymmet med ditt privata hopprep, eller ta med det på resan utan skrymmande bagage. Du kan välja att hoppa inomhus eller utomhus.

Vem kan hoppa hopprep?

Träning med hopprep är för alla. Du som har knäproblem eller instabil bäckenbotten, exempelvis efter förlossning, bör dock vara försiktig med att hoppa hopprep.