Läs mer

Träningsmattor

Träningsmattor underlättar din träning hemma. Man använder dem som underlag när man gör olika övningar och de finns i olika varianter, material och tjocklekar beroende på vad du ska använda din matta till. Ska du styrketräna, köra yoga eller pilates? Vi har en matta för dig!

Filtrera
Filtrera 41 produkter
Urval
Varumärke
Casall16 Yogiraj13 GAIAM4 Virtufit2 Refit2 Nyttadesign1 Iron Gym1 Beurer1 Abilica1
Sortering
Popularitet
Pusselmatta
6 bitar
Virtufit Puzzle Mat
419 kr
 
5,0
5 / 5
Betyg: 5 / 5
Abilica Gym matta
1 st
Abilica Premium GymMat
599 kr
 
5,0
5 / 5
Betyg: 5 / 5
Iron Gym Yoga Mat
1 st
Iron Gym Exercise & Yoga Mat 4 mm
279 kr
 
4,5
4.5 / 5
Betyg: 4.5 / 5
Yogamatta 3 mm
Svart
Refit Yogamatta 3 mm
329 kr
 
Yoga Towel
Black
Casall Yoga Towel
399 kr
 
Puzzle Mat
Grey
Casall Floor Protection
249 kr
 
Casall Yoga 4mm
Pink
Casall Yoga mat Linea 4mm
499 kr
 
ECO Yoga Mat
Green/Natural
Casall ECO Yoga Mat Grip & Bamboo 4mm
-30%
699 kr
999 kr
Wool Yoga Mat
Natural
Yogiraj Premium Wool Yoga Mat
1199 kr
 

Vilken träningsmatta ska jag välja?

Vilken träningsmatta du ska välja beror på vad för slags träning du ska använda den till, hur hårt du kommer att träna eller om du exempelvis har en känslig rygg eller känsliga knän. Du ska också tänka på hur stor matta du behöver då de finns i olika storlekar. Det finns många typer av träningsmattor men här listar vi några av de vanligaste:

Gymmatta är den vanligaste träningsmattan, den som man brukar se på gymmet och oftast den som finns i hemmet. Det är en matta som fungerar till det mesta så som sit-ups, armhävningar och stretching med mera.

Pusselmatta är en matta i flera delar som du kan pussla ihop hur du vill. En pusselmatta är perfekt vid hemmaträning och dessutom brukar de vara ljuddämpande och stötdämpande och skyddar på det sättet ditt golv från olika träningsredskap.

Pilatesmatta är en tjockare matta som ger skönt stöd när du gör pilatesövningar.

Yogamatta är som det låter, för yogaövningar. Den gör att du inte glider mot underlaget och kan göra dina övningar fullt ut.

Varför ska man ha en träningsmatta?

En träningsmatta är perfekt för att ge stöd, bättre grepp mot golvet och en skönare känsla när du gör övningar som exempelvis armhävningar på knä och situps eller olika stretchövningar. Vissa golv är väldigt hala och då kan det vara bra och effektivt med en träningsmatta för att säkerställa ett bättre stöd och grepp. När du väl provat att träna med en träningsmatta kommer det bli svårt att göra det utan den.

Hitta den perfekta träningsmatta för dig, en som kan ta din träning till nästa nivå!