EAA

EAA innehåller alla de essentiella aminosyrorna. Dessa aminosyror har en inverkan på proteinsyntesen, vilket är en process som är av stor vikt för muskeltillväxten. Att en aminosyra är essentiell innebär att den är nödvändig att få i sig via kosten. Utforska vårt sortiment nedan!

Vad är EAA?

EAA, essentiella aminosyror eller essential amino acids, inkluderar de livsnödvändiga aminosyrorna som vår kropp inte kan tillverka själv. Det finns 9 aminosyror som räknas till de essentiella: Histidin, Isoleucin, Leucin, Lysin, Metionin, Valin, Fenylalanin, Treonin och Tryptofan. EAA ingår i vår proteinsyntes och behövs för att vi ska kunna bygga upp vår muskelmassa. EAA är därför populärt bland personer som bygger muskler, vill bli starkare och utveckla sin fysik men även de som går på diet, då det kan bidra till att behålla muskelmassa.

När ska man ta EAA?

För att uppnå den bästa effekten av EAA är det bra att ta det på tom mage, eller tidigast två timmar efter senaste måltiden. Om du nyligen ätit något annat proteinrikt i samband med EAA, kommer kroppen att ta upp det med och det i sin tur bromsar upptaget av EAA.

Hur ska man ta BCAA?

EAA finns i pulverform i flera smaker, som är populärt att dricka inför träning eller för att blanda sin egen PWO med exempelvis beta-alanin, koffein och kreatin. EAA finns även i kapselform för dig som föredrar det.

EAA eller BCAA?

Både BCAA och EAA är fördelaktiga för att öka muskelmassa eller förhindra nedbrytning av den. EAA består av fler aminosyror jämfört med BCAA. Även om det i dagsläget behövs fler studier som klart visar hur aminosyror interagerar för att maximera proteinsyntesen, kan EAA vara fördelaktigt för att säkerställa tillräckligt intag av essentiella aminosyror. BCAA har, till skillnad från EAA, fördelen att den har en högre koncentration av L-leucin och behöver inte konkurrera med lika många aminosyror som EAA vid upptaget, vilket kan ge en snabbare absorption i kroppen.

Läs mer
Filtrera
Sortering
Popularitet
Filtrera
Urval
Varumärke
Fairing2 Better You2 Delta Nutrition1 Holistic1 Svenskt Kosttillskott1
Form
Pulver 6
Tabletter 1
Sortering
Popularitet
Filtrera
Filtrera 7 produkter
Urval
Varumärke
Fairing2 Better You2 Delta Nutrition1 Holistic1 Svenskt Kosttillskott1
Form
Pulver 6
Tabletter 1
Sortering
Popularitet
Core EAA Powder
400 g
Core EAA Powder
259 kr
4,2
4.2
Betyg: 4.17 / 5
Better You EAA
480 g
Better You Premium EAA
379 kr
4,2
4.2
Betyg: 4.16 / 5
EAA Amino
400 g
Delta Nutrition EAA Amino
349 kr
4,9
4.9
Betyg: 4.91 / 5
Amino Tabletter
100 tabl
Better You Amino Tabletter
179 kr
4,3
4.3
Betyg: 4.25 / 5
Ultra Fuel
800 g
Fairing Ultra Fuel
Nyhet
289 kr