TENS/EMS

TENS och EMS fungerar som smärtlindring både vid akut smärta eller vid långvarig smärta. Med en Tens-maskin eller med EMS-behandling kan du på ett enkelt sätt behandla dig själv hemma för att lindra flera olika typer av värk i både muskler och leder. Denna smärtlindring fungerar även bra när du vill lindra smärta vid inflammationer.

Vad är TENS?

TENS är en förkortning av transkutan elektrisk nervstimulering som på ett enkelt sätt stimulerar dina nerver med en svag ofarlig ström. En TENS-maskin används genom att pads placeras på huden vid området där smärtan sitter. Dessa pads eller så kallade elektroder är kopplade till TENS-apparaten som sedan skickar ut impulser till nerver och muskler.

Hur fungerar TENS?

TENS fungerar genom att tens-maskinen skickar ut svaga elektriska impulser direkt mot nerverna och muskelcellerna. Smärtlindring med tens kan göras på två sätt - antingen genom att använda en högfrekvent stimulering som blockerar smärtan i det aktuella området, eller genom att använda lågfrekvent stimulering som stärker kroppens eget system till smärtlindring och frigör endorfiner i kroppen. På så sätt utnyttjar man kroppens eget system till smärtlindring i och med att nerverna blir stimulerade. TENS stoppar helt enkelt smärtsignaler i det perifera nervsystemet.

Det gör inte ont när du behandlar dig själv med TENS utan det känns mer som små muskelryckningar eller ett pirr i huden under elektroderna.

Vad är EMS?

EMS är en förkortning av Elektrisk Muskelstimulering vilket stimulerar de motoriska nerverna för att skapa muskelkontraktioner. EMS är utvecklad för att efterlikna det sätt som normal muskelsammandragning sker på. Genom att skicka elektriska signaler till musklerna så aktiveras och kontraheras muskeln. Metoden har länge använts för att förbättra prestationen i musklerna och träna dem på ett sätt som inte vanlig träning kan. EMS fungerar både för att optimera träningen och öka prestationen samt för att förbättra återhämtning och snabba på läkning. När musklerna stimuleras med de elektriska signalerna så ökar både endorfinproduktionen och blodcirkulationen vilket hjälper musklerna att återhämta sig och därmed minska mjölksyra.

EMS eller TENS?

Skillnaden mellan EMS och TENS är att den senare ger lågfrekventa korta muskelstimuleringar till skillnad mot EMS som ger en kraftigare sammandragning i muskeln. Därför används TENS ofta för smärtlindring och EMS används för att stärka muskulaturen.

Läs mer
Filtrera
Sortering
Popularitet
Filtrera
Varumärke
EleEELS2 Beurer2
Sortering
Popularitet
Filtrera
Filtrera 4 produkter
Varumärke
EleEELS2 Beurer2
Sortering
Popularitet
Digital TENS/EMS
1 st
Beurer Digital TENS/EMS EM 49
799 kr
4,5
4.5
Betyg: 4.5 / 5
Tens/EMS EM59
1 st
Beurer Tens/EMS EM59
1 295 kr