Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Sommarträning - Behåll motivationen

Sommaren är här och visst lockar sol och ledighet till att bara slappa och njuta av semester, och det ska man göra men att fortsätta hålla igång under semestern kommer bara att gynna dig och få dig att må bra. Detta är del 1 i vår artikelserie Sommarträning.

Del 2

För att fortsätta hålla igång träningen och motivationen under sommaren räcker det med små medel och viktigt att komma ihåg är att allt är bättre än inget, även den lilla träningen som blir av är bra. Försök att vara lite flexibel och försök släppa lite på ditt fasta schema och skapa dig kanske en bank med olika träningspass som du kan klämma in när det passar. Spring, ta promenader och cykla utomhus. Ta pauser från solstolen och simma några längder och gör sedan några armhävningar eller knäböj innan du lägger dig igen. När du känner för det, så ta en tur till gymmet för att köra igenom hela kroppen. Ett tips är att köra gymträning direkt på morgonen, på det sättet har du resten av dagen ledig till att slappa, sola och bada.

Okej att vila från träning

Viktigt att komma ihåg är att det är helt okej att ha ett avbrott från sin vanliga träning, kroppen behöver sin vila också. Men om du behåller motivationen och fortsätter att röra på dig, även om du inte tränar som vanligt, gör du dig själv en tjänst för den kommande träningshösten och du slipper då börja om på nytt.

Inspiration till utomhusträning

Här är ett exempel på ett pass som du kan köra var du än är, ute, inne, på ett hotellrum eller på din altan. Kör igenom alla övningar och vila sedan i 1 minut för att sedan göra om allt igen 2-6 gånger beroende på tid och dagsform. Men våga utmana dig!

Tjej som tränar och gör armhävningarArmhävningar 10 st strikta, på tå eller knä

Tjej som tränar ute och gör knäböj.Knäböj med hopp 10 st per ben

Tjej som tränar utomhus och gör bulgariska utfall.Bulgariska utfall 10 st per ben

Tips! Har du vikter tillgängliga kan du hålla i dem för att göra övningen tyngre eller fyll en ryggsäck för extra tyngd på ryggen.

Mountain climbers 15 st

Ryggliggande benlyft 10 st med raka eller böjda knän
Tänk på att trycka ned naveln i marken, låt inte ländryggen släppa från marken.

Tips! Vill du ha mera flås? Sprinta allt vad du kan i 20-30 sekunder. Gå eller stå sedan still i 30 sek. Gör om så många gånger du orkar. Börja lätt och trappa upp ju mer erfarenhet du får.

Fyll på med vätska

 
Immune Defence
 
Core Sports Drink+
 
BCAA med Koffein
 
Core BCAA Powder
 
Core EAA Powder
 
Core Endurance

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej