Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Ambassadörer

Nyårslöftet: Bygga muskler

Få inspiration kring kost och träning för att bygga muskler i Svenskt Kosttillskotts nyårslöfte. Här kan du följa Linnea under en 12 veckors period vecka för vecka när hon ska följa ett tränigns- och kostschema för att bygga muskler. Till sin hjälp har hon sin coach Thomas Skoglund, personlig tränare.

Uppstart | V. 1 | V. 2 | V. 3 | V. 4 | V. 5 | V. 6 | V. 7 | V. 8 | V. 9 | V. 10 | V. 11 | V. 12

V. 12 Sista veckan avklarad

Linnea känner sig väldigt nöjd efter sina 12 veckor av Nyårslöftet. När hon började var hon väldigt fast vid hur hon brukade träna men det har varit både kul och nyttigt att prova på ett annat träningsupplägg där hon fått variera sin träning lite mer. Det hon är mindre nöjd med under Nyårslöftet är all cardio, däremot förstår hon att det har varit nödvändigt för hennes utveckling med muskelbyggning.

Jag kommer skära ner en del på cardion men planerar ändå att fortsätta med i alla fall ett cardiopass i veckan - Linnea

Har nyårslöftet gett resultat?

Just kroppsligt ser inte Linnea jättemycket resultat förutom på ryggen där hon upplever att hon byggt på sig mer muskler. Men nu när hon gått tillbaka till hur hon brukade träna innan Nyårslöftet och till sina gamla övningar, känner hon sig starkare i alla dessa, vilket är väldigt kul! Hon tar med sig all kunskap hon fått från Nyårslöftet och kommer att fortsätta variera sin träning för att fortsätta utvecklas och bygga mer muskler, samt även inkludera i alla fall ett cardiopass i veckan.

Jag kommer också fortsätta med att få i mig alla mina mellanmål och se till att jag håller igång kosten ordentligt då jag märker stor skillnad på träningen och energin när jag ätit ordentligt - Linnea

Linnea tipsar! Se till att veta varför ditt träningsupplägg ser ut som det gör och hur det hjälper dig framåt i din träning. Det blir enklare att fokusera på sitt träningsschema när man vet varför det är upplagt som det är och hur det hjälper dig nå dina mål.

V. 11 Motivationen går upp och ner

Det har varit en vecka där motivationen till cardiopassen nästan varit helt borta, detta har gjort det extra svårt att ta sig till gymmet denna vecka. Styrkan har inte funnits där under cardion, förmodligen för att hon inte alls tycker det är lika kul som styrketräningen. Hon har trots dålig motivation ändå kört igenom alla pass. Styrkepassen går bra och sryrkan fortsätter att utvecklas.

Under mina styrkepass har jag känt mig något starkare i kroppen vilket också gjort mig mer motiverad men jag hamnade i en liten svacka denna vecka och kände mig inte alls motiverad under cardiopassen - Linnea

All cardio Linnea har ägnat sig åt de senaste veckorna är för att kunna syresätta musklerna optimalt när hon ska gå över till att köra sina styrkepass för muskeluppbyggnad efter Nyårslöftet. Hon ser fram emot att se om hon blivit starkare och om cardion har gjort sitt, när hon går tillbaka till att köra mer styrka.

Fokus sista veckan: tyngre styrkepass och utmana sig med vikterna!

V. 10 Cardion gör skillnad

Linnea känner sig stark i kroppen och märker stor skillnad om hon någon dag får i sig mindre mat än hon ska. Cardion går också bättre för varje vecka, även om det är lite extra tungt att ta sig till gymmet dessa dagar, hon skulle helst bara ha ett cardiopass i veckan. Cardion har gett Linnea bättre kondition vilket gör att hon får mycket effektivare träningspass där hon återhämtar sig snabbare mellan seten.

Linnea hade i början svårt att få i sig all mat som hon skulle äta, men nu känner hon att hon börjar vänja sig

Jag är mycket noggrannare med att få i mig alla mina mellanmål och äter mer än jag gjort tidigare, det har gjort att jag märker ganska stor skillnad i energi och styrka under mina träningspass - Linnea

V. 9 Bara några veckor kvar = blandade känslor

Nu är det bara en tredjedel kvar av nyårslöftet och det är blandade känslor för Linnea. Att ha Thomas som coach är både kul och givande men hon tycker också att det ska bli lite skönt att få släppa lite på att ha ett spikat träningsschema och vara lite mer flexibel i vad hon ska träna beroende på vad hon känner för. Men hon kommer att ta med sig Thomas tänk med hur viktigt det är med variation i träningen när hon lägger upp sina träningspass. Hon vill fortsätta att utvecklas i sin träning och få en ännu starkare kropp.

Det har varit kul då jag fått göra övningar som jag aldrig tidigare gjort och att variera träningen med både cardio och styrka. Jag kommer definitivt ta med mig mycket av det jag lärt mig - Linnea

De sista veckorna som Linnea har framför sig vill hon maxa styrkan och hon hoppas på ett ännu mer utmanande träningsschema som hjälper henne att fortsätta utveckla styrkan.

V. 8 Musklerna blir rejält ansträngda

Linnea har haft en bra vecka, både när det gäller kost och träning. Hon känner och ser att det händer saker med kroppen och det gör henne motiverad. Styrkepassen går bäst och musklerna ansträngs och får jobba ordentligt. Hon har ökat i vikt på hantelrodd, vilket känns kul. Det blir även större och större skillnad på cardiopassen, där märker hon mest skillnad i hur många burpees hon orkar göra. De är fortfarande riktigt jobbiga att göra och kanske ingen direkt favorit men det känns bra att kunna utvecklas och bli starkare.

Linnea jobbar nu på att hitta rätt andning och tempo i sina pass. Hon har träningspass där det är kombinerat både styrka och cardio, exempelvis pass nummer 2, där det är roddmaskin, marklyft och burpees direkt efter varandra. Linnea har en tendens att hålla andan när hon ska lyfta tungt vilket gör det jobbigt.

På ett av mina styrkepass ska jag avsluta med saxhopp i 60 sek, vila 60 sek och köra 5 varv. Mina ben är så trötta efter hela passet så jag orkar max köra i 30 sek innan mina ben viker sig, så jag brukar få vila i några sekunder och sen fortsätta - Linnea

Linnea känner att styrkan främst har utvecklats i överkroppen.

V. 7 Cardion är en utmaning

Konditionen fortsätter att utvecklas för Linnea men även styrkan, främst i överkroppen där hon känner det tydligt i hur många armhävningar och dips hon orkar göra. För att hålla koll på om det händer saker med kroppen väger hon sig då och då men hon går mest på känsla.

Jag tycker att träningsschemat har mer fokus på överkropp och mindre underkropp jämfört med vad jag kört tidigare så det är nog därför jag utvecklar mer styrka just på överkroppen - Linnea

Utmaningen för Linnea denna vecka har varit cardiopassen. Tanken är att Linnea ska hitta ett tempo som hon orkar hålla genom hela passet men oftast blir det att hon kör för snabbt i början och blir trött snabbt, det resulterar i att hon måste stanna upp och hämta andan. Så fokus nästa vecka ligger på cardiopassen och att försöka bromsa sig själv för att ta det lite lugnare i början och på det sättet kunna hålla ett jämnt tempo genom hela passet.

V. 6 Många mål om dagen kräver planering

Denna vecka har ställt krav på planering när det gäller kosten. Muskler behöver mat och Linnea ska få i sig 2300-2600 kalorier per dag. För att komma upp i de kalorierna behövs det flera mellanmål, dessa ska förberedas för att sedan enkelt kunna tas med till jobbet. Men kroppen börjar nu vänja sig vid mängden mat och det börjar bli lättare och lättare att få i sig allt.

Linneas favoritmellanmål!
Ett snabbt och enkelt mellanmål som enkelt förbereds kvällen innan är overnight oats.
Blanda 1 dl havregryn, 1 dl havremjölk, 1 dl kvarg och ca 1 msk chiafrön och låt stå i kylen över natten. Toppa med jordnötssmör och bär och njut!

Förbereder kroppen inför nästa fas

Linnea har nu kört en vecka på det nya träningsschemat och det har gått bra. Men det känns lite konstigt med endast två styrkepass i veckan och resten kondition när man ska bygga muskler. Förklaringen till all kondition är att det kommer att hjälpa henne i nästkommande fas, där det kommer bli mer fokus på styrka vilket kommer göra att musklerna då behöver syresättas. Men Linnea har ändå lite svårt att motivera sig just till dessa pass då cardio inte är någon favorit. Linnea ser ingen större skillnad kroppsmässigt ännu men styrkan känner hon har blivit bättre, vilket bevisar att något faktiskt har hänt och det motiverar henne!

Man känner en liten underliggande press på att man vill se skillnad i kroppen men samtidigt vet jag att det tar tid att bygga muskler och att det inte går att stressa fram - Linnea

V. 5 Styrkan utvecklas

Styrkan fortsätter att utvecklas för Linnea och hon har känt sig riktigt stark i dipsen denna vecka. I och med att konditionen blir bättre och att Linnea inte glömmer bort att andas så har cardiopassen börjat kännas lättare. Kroppen känns fortfarande bra och den hinner återhämta sig inför varje pass.

Jag känner snarare fortfarande en typ av rastlöshet i kroppen men också mentalt då jag inte känner att jag gör av med lika mycket energi som jag är van vid - Linnea

Inför kommande veckor är det dags för Linnea att ge sig på ett lite tuffare upplägg med nya övningar. Chocken var ganska stor när hon först läste igenom schemat, med bara två styrkepass och två cardiopass, när hon i vanliga fall kör fem styrkepass i veckan. Att det även ingår mer cardio i detta upplägg känns också jobbigt för Linnea då det inte är någon större favorit.

Linneas första tanke var att schemat innehöll för lite styrkepass för att kunna bygga muskler, men hon har ställt alla sina frågor till sin coach Thomas för att få veta varför det är uppbyggt som det är och hur det hjälper henne mot målen som hon har. Det blir lättare att hålla fokus på träningsschemat när man vet tanken bakom upplägget. Men hon är positiv och tycker det ska bli spännande att se hur det känns efter första veckan.

Pass 1

Uppvärmning
6 min: 30/30 på/av assualt bike. Sträva efter att ligga mellan 200-300 watt.

Övning:Reps och set:
A: Sittande rodd8 reps x 2 set
10 reps x 2 set
12 reps x 2 set
Vila 60 sek mellan de olika blocken (framförallt viktigt vid de tyngre belastningarna).
B: Chins (med gummiband)8 reps x 2 set
10 reps x 2 set
12 reps x 2 set
Gå på teknik och känsla, här vill vi inte stressa igenom repetitionerna. Vila 60 sek mellan blocken.
C: Hantelrodd (en hantel i taget)8 reps/sida x 2 set
10 reps/sida x 2 set
12 reps/sida x 2 set
Vila 45-60 sek mellan blocken, sänk belastningen varje gång repsantalen ökar. Börja tungt!
D: Sittande bicepscurls (hantlar)8 reps x 2 set
10 reps x 2 set
12 reps x 2 set
Tänk ”kramande” rörelser och muskelkontakt under varje set. Vila 60 sek mellan blocken, sänk belastningen varje gång repsantalen höjs. Börja tungt!

Pass 2

Uppvärmning
Roddmaskin: minut 1-3: 3:30 tempo, minut 3-6: 3:00 tempo, minut 6-9: 2:45 tempo.

A: ”For time” (så snabbt/smart du kan)

1000 meter rodd följt av 2 varv av:

 • 21 marklyft (50 kg)
 • 15 burpees
 • 9 burpees over bar
 • 1000 meter rodd

Här handlar allt om ”pace:ing”. Gå aldrig ut för hårt, då kommer du bränna kraften i bägge ändarna. Sträva efter att hålla ett lugnt och kontrollerat tempo - något som funkar från start till slut. Det här är en killer!

B: Nedvarvning 15-20 min på assualt bike i lugnt tempo

Pass 3

Uppvärmning

 • 6 min: 30/30 på/av assualt bike. Sträva efter att ligga mellan 250-300 watt.
 • 3 kontrollerade/lugna varv med endast kroppen som motstånd: 10 knäböj, 10 knästående armhävningar, 10 utfallssteg/ben (långsamma, tänk på knäna).
Övning:Reps och set:
A: Knäböj8 reps x 3 set
10 reps x 1 set
12 reps x 4 set
Vila 60-120 sek mellan de olika blocken (framförallt viktigt vid de tyngre belastningarna)
B: Marklyft8 reps x 2 set
10 reps x 2 set
12 reps x 2 set
Vila 45-60 sek mellan blocken, sänk belastningen varje gång repsantalen ökar
C: Saxhopp 60 sekunder5 setVila 60 sek efter varje set

Pass 4

Uppvärmning
Roddmaskin: minut 1-3: 3:30 tempo, minut 3-6: 3:00 tempo, minut 6-9: 2:45 tempo.

A:
"EMMA": For time (så smart/snabbt du kan)
Start: 15 burpees med jämfotahopp över skivstång
Följt av: 3 varv av 11 push pressar med skivstång 30 kg, 33 Sit-ups
Avslut: 15 burpees med jämfotahopp över skivstång
B:
8 varv, for time
8 hoppande pullups
14 kalorier roddmaskin
4 armhävningar

Pass 5

Aktiv vila! Variera fritt, här är det viktigaste att du aktiverar dig, men inte blir trött.

 • 60-90 min rask promenad (gärna kuperad)
 • 30-45 min assualt bike (40-60 RPM)
 • 120 minuters rask storstädning

V. 4 När man bara vill köpa sushi och lägga sig i soffan...

Linnea har nu klarat av en tredjedel av Nyårslöftet. När hon gav sig in i resan hade hon förväntat sig ett annorlunda träningsschema med fler styrkeövningar och fler isolerande övningar samt mindre cardio. Men detta schema har lett till att hon faktiskt har blivit starkare och hon litar på sin coach Thomas som hon vet har koll på läget. Största skillnaden i styrka har hon märkt i bänkpress. För att öka ännu mer i styrka och muskelmassa har Linnea ökat på sitt matintag, hon ska nu äta ca 2300-2600 kalorier/dag. Det är jobbigt att få i sig all mat, speciellt när man inte alls är hungrig, men den ökade kalorimängden har lett till ökad energi under träningspassen och det gör att Linnea känner sig motiverad och kämpar på med att få i sig alla mål!

Trots att allt flyter på bra med träning och kost har Linnea dagar då hon egentligen inte alls vill gå till gymmet. Det är speciellt på fredagar när det står cardio på schemat. Men hon fokuserar på att bara ta sig igenom passet och blir det för jobbigt tar hon lite extra vila.

Varenda fredag när det är dags för cardiopass är det så sjukt svårt att ta sig till gymmet. Helst vill jag köpa hem sushi och lägga mig i soffan men jag vet att det kommer kännas bättre när man väl är klar med passet så det försöker jag motivera mig med. Känslan efteråt är ju riktigt bra. - Linnea

För resterande 8 veckor har Linnea höga förväntningar på att bli ännu starkare med ännu tyngre vikter, speciellt när det gäller underkroppen. Det tar sin tid att bygga muskler men Linnea är taggad på att kriga vidare med sin utmaning att bygga ännu mer muskler!

V. 3 Bra men seg och trött vecka

Kvinna i gymmiljö som utför övningen bicepscurl med stång.Linnea är nu inne i vecka 3 på sin träningsresa, en vecka som varit bra men trött.

För Linnea har veckan gått bra men den har varit lite seg och trött. Då gymmet blir efter jobbet har vissa dagar känts lite extra jobbiga. Speciellt cardiopasset satte prov på Linneas pannben. När hon var halvvägs in i passet ville hon bara gå hem, men med lite längre vilopauser och ett lugnare tempo tog hon sig igenom passet. Kroppen känns annars som vanligt styrkemässigt. Linnea har tidigare slarvat med uppvärmning innan hennes pass, men uppvärmning är nu en del i hennes träningsschema och hon känner att hon faktiskt får mer energi och väcker kroppen ordentligt med hjälp av det.

Jag har märkt lite skillnad i bänkpress, känner mig lite starkare och vågar ta lite tyngre vikter än tidigare. I övrigt känner jag ingen större skillnad än så länge, varken starkare eller svagare - Linnea

Färdigt Träningsschema har för- och nackdelar

Linnea gillar att ha ett träningsschema planerat för att man vet exakt vad som ska göras och slipper fundera på det. Men det har också sina nackdelar när det är övningar som man kanske inte har som favoriter. Linnea följer alltid sitt schema men hon lägger ibland till någon egen övning för att få upp motivationen lite extra när det känns jobbigt. Sen finns det såklart dagar när man inte alls är sugen på att träna men när man väl är igång så brukar också motivationen komma. Det är heller inte fel att ta en vilodag om man inte alls känner sig motiverad till att träna!

Värmer du upp innan träning? Att värma upp väcker kroppen innan ditt träningspass, det ökar blodcirkulationen och syresättar musklerna. Det minskar även risken för skador och du blir mentalt förberedd för vad som ska komma.

V. 2 - Allt flyter på

Linneas andra vecka har flutit på bra, utan några större utmaningar. Hon har nu koll på hur passen är upplagda och kan därför ha effektivare pass än första veckan. Linnea tycker att det jobbigaste fortfarande är cardion och hon har insett hur mycket hon faktiskt hatar burpees! Styrkan har satts på prov denna vecka, särskilt under pass nummer 3, ett pass som innehåller väldigt många armhävningar. Linnea har tidigare inte tränar så mycket bröst, vilket gör att musklerna är lite ovana och behöver mycket vila mellan seten för att orka göra alla repetitioner.

Kosten har gått bra för Linnea, hon fyller i allt hon äter i en app för att hålla koll på att hon får i sig tillräckligt med mat. Muskler kräver mat!

Du klarar mer än du tror

I veckan fick Linnea träffa sin coach Thomas som hon tidigare bara träffat på länk. De fick en chans att lära känna varandra, ställa frågor och få bra tips. Träffen gav en bra påminnelse om att man faktiskt klarar mer än man tror, man är ofta starkare än man tror och ska våga ta i och utmana sina muskler!

Vi körde ett benpass som nog var det jobbigaste jag kört men det kändes riktigt bra. Man inser hur mycket mer man har att ge när någon pushar en genom hela passet, jag trodde faktiskt inte att jag orkade så mycket som jag gjorde - Linnea

V. 1 - Hur har första träningsveckan gått?

Linneas första vecka har varit bra med ett träningsupplägg som är utformat på ett helt nytt sätt för henne. Mycket styrka men också en del cardio, som hon inte riktigt var beredd på.

Jag tycker nästan att det jobbigaste har varit vilodagarna då jag inte känt mig lika utmattad i musklerna som jag är van vid efter en “vanlig” träningsvecka och därmed inte känt behovet av vilodagarna lika mycket men det beror nog på att jag inte är van vid den här typen av träningsupplägg - Linnea

Styrkepassen har varit lättare än Linnea trodde och upplagt på ett annorlunda sätt än hur hon själv brukar lägga upp det. Det kan vara svårt att bryta vanor och bryta sig loss från hur man är van att träna. Hon har saknat vissa övningar men tycker att det är kul att testa något nytt och variera träningen!

Det jobbigaste denna vecka för Linnea var cardiopasset, men kanske också det roligaste! Oftast brukar hon jogga utomhus eller springa på löpband, men cardioupplägget i hennes träningsschema var mycket roligare än så. Ta del av Linneas träningsvecka nedan!

MåndagTisdagOnsdagTorsdagFredagLördagSöndag
StyrkaStyrkaVilaStyrkaCardioAktiv vilaVila

PASS 1

Uppvärmning: 6 min 30/30 På/Av i roddmaskin.
Följt av 4 kontrollerade/lugna varv med endast kroppen som motstånd: 8 knäböj, 8 knästående armhävningar, 8 utfallssteg/ben

Övning:Reps och set:Tänk på:
A: Backsquats med 2 sek paus i bottenläget
20-40% 10 reps x 3 set
40-60% 8 reps x 2 set
60-80% 6 reps x 4 set
Vila 60-120 sek mellan de olika blocken (framförallt viktigt vid de tyngre belastningarna)
B: RDL (Romanian deadlift)20-40% 10 reps x 3 set
40-60% 8 reps x 2 set
60-80% 6 reps x 4 set
Vila 60-120 sek mellan de olika blocken (framförallt viktigt vid de tyngre belastningarna)
Lugnare viktprogression. Gå på teknik och känsla, vi vill inte stressa ryggen ännu.
C: Utfallssteg med hantlar12 reps/ben x 2 set
10 reps/ben x 2 set
8 reps/ben x 2 set
Vila 60 sek mellan blocken, höj belastningen varje gång repsantalen sänks
D: Sittande bensparkar20 reps x 2 set
16 reps x 2 set
8 reps x 2 set
Tänk "kramande" rörelser och bit igenom mjölksyran. Den här gör ont!
Vila 60 sek mellan blocken, höj belastningen varje gång repsantalen sänks

Pass 2

Uppvärmning: EMOM 6 minuter: Udda: 6/6 hantelryck (1x12,5 kg), jämna: 6 burpees.
Följt av 4 kontrollerade/lugna varv med tom skivstång: 4 bicepscurls, 4 axelpressar, 4 framåtlutande roddrag, 4 front squats.

Övning:Reps och set:Tänk på:
A: Bänkpress med 2 sek paus i bottenläget
20-40% 12 reps x 3 set 40-50% 10 reps x 1 set 50-70% 8 reps x 4 setVila 120 sek mellan de olika blocken (framförallt viktigt vid de tyngre belastningarna)
B: Sittande rodd (kabelmaskin) med 2 sek paus då handtaget nuddar magen20-40% 12 reps x 3 set 40-50% 10 reps x 1 set 50-70% 8 reps x 4 setVila 60-120 sek mellan de olika blocken (framförallt viktigt vid de tyngre belastningarna)
C: Bicepscurls med Z-stång12 reps x 2 set
10 reps x 2 set
8 reps x 2 set
Vila 45-60 sek mellan blocken, höj belastningen varje gång repsantalen sänks (börja lätt!)
D: Dips (alt. assisterade om du kör I maskin)12 reps x 2 set
10 reps x 2 set
8 reps x 2 set
Vila 60-75 sek mellan blocken, höj belastningen varje gång repsantalen sänks

Pass 3

Uppvärmning: 6 (lugna) minuter med 10 utfallssteg, 10 situps, 10 armhävningar, 10 air squats.

Övning:Reps och setTänk på:
A: Knäböj med hantlar, dropset
4 - 8 - 16 reps x 3 setVila 60-90 sek mellan seten, men först när den sista (16:e) repetitionen är utförd. Så, det blir alltså 4 tunga reps med ett hantelpar, sedan direkt - utan vila - 8 reps med ett aningen lättare hantelpar, sen direkt - utan vila - 16 reps med ett väldigt lätt hantelpar. KUL!
B: 6 reps bänkpress (tunga!)
12 reps hantelflyes
25 armhävningar (knästående vid behov)
6-12-25 x 3 setVila först när blockets sista (och alltså 25:e armhävningen) är genomförd. Låt vilan mellan varje varv bestå av 90-120 sammanhängande sekunder.
C: AMRAP 12 MIN
1 airsquat, 1 squat jump, 1 burpee
Så många varv som möjligt på 12 minuterVärldens enklast upplägg. Du adderar EN repetition per genomfört varv. Så varv två innebär alltså 2, 2, 2 reps - varv tre innebär 3, 3, 3 reps osv osv.
Det HÄR är mjölksyrefest! Pace:a lugnt och tänk på att du ska hålla i tolv minuter. Hur många varv hinner du?

pass 4

Uppvärmning: 8 min 30/30 På/Av med assualt bike 200-350 watt.

Övning:Reps och set
A: Cal rodd Utfallssteg (per ben) Goblet squats (12-16 kg tung kettlebell
21-15-9 reps
B: 20 Kettlebell svingar (12-16 kg) 20 burpees
20 boxhopp
5 varv, for time
C: 15 GHD situpsx3

PASS 5

Idag är det aktiv vila, variera fritt. Här är det viktigaste att du aktiverar dig, men inte blir trött.
40-45 min jogg i prattempo, 30-45 min lugnt trampande på assualt bike, 60-90 min rask promenad (gärna kuperad), 60 min crosstrainer, lugnt tempo.

Nu börjar Linneas resa

Linnea ska under sin resa bygga muskler och bli ännu starkare

Linnea jobbar med inköp på Svenskt Kosttillskott. Hon är med i nyårslöftet då hon känner att hon stannat upp lite i sin träning. Linnea vill med hjälp av nyårslöftet ta träningen till nästa nivå och nå hennes mål som är att bli ännu starkare och bygga mer muskler.

Då Linnea redan har som rutin att ta sig till gymmet har hon en fördel, hon känner sig hemma i gymmet och älskar styrketräning. Hennes utmaning kommer bli att gå ur sin komfortzon och våga pusha sig själv till att hela tiden bli bättre, våga ta tyngre vikter och chocka kroppen att göra saker som den kanske inte är van vid med olika antal sets och reps.

Linnea ser mest fram emot att se utvecklingen, både känna den mentalt och se den fysiskt samt att bevisa för sig själv att hon faktiskt klarar mer än hon tror.

Thomas tips för att bygga muskler!

 1. Variera dig! Våga exempelvis cykla, köra klassiska 8-12 reppare och uthållighetsinriktade +20 repetitionsövningar. Låt variationen bygga helheten.

 2. Ät, ät, ät! Håll dig till en planerat smart kostplan där kaloriöverskottet är tillräckligt stort för att bygga muskelmassa, utan att addera onödiga mängder kroppsfett. Och nej, du behöver inte bulka upp dig överdrivet, gör det smart istället.
 3. Vila! Ge kroppen möjlighet att reparera de muskulära skadorna som uppstår under passen genom sömn och återhämtande vila. Viktigt!

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Lär dig mer

 
Träningsschema för 3 dagar i veckan

Träningsschema för 3 dagar i veckan

Från nybörjare är det nu dags att ta nästa steg, träning 3-dagar i veckan.
 
Träningsschema för 5 dagar i veckan

Träningsschema för 5 dagar i veckan

Kör igenom hela kroppen med vårt program för 5 dagar.
 
Träningsschema för 4 dagar i veckan

Träningsschema för 4 dagar i veckan

Komplett träningsupplägg för dig som tränar 4 dagar i veckan.
 
Bästa träningsformen för fettförbränning

Bästa träningsformen för fettförbränning

Bränn fett med rätt träning. Vilken träningsform är egentligen bäst?
 
Bygg muskler med rätt kost

Bygg muskler med rätt kost

De viktigaste stegen till ökad muskelmassa.
 
Träningsschema för 2 dagar i veckan

Träningsschema för 2 dagar i veckan

Kom igång! Träningsprogram för 2 dagar i veckan.
 
Träningsschema: Fokus baksida lår och rumpa

Träningsschema: Fokus baksida lår och rumpa

Svårt att bygga baksida lår och rumpa? Testa detta träningsprogram och nå målet!
 
Det här är högintensiv intervallträning (HIIT)

Det här är högintensiv intervallträning (HIIT)

Högintensiv intervallträning är en tidseffektiv träningsform med många fördelar.
 
Träningsschema: Så bygger du rumpa och ben

Träningsschema: Så bygger du rumpa och ben

Få dig ett par snyggt muskulösa ben likt en hockeyspelare och testa detta pass!
 
Träningsprogram: Bröstmuskler

Träningsprogram: Bröstmuskler

Ett komplett bröstpass i gymmet, med basövningar som bygger volym!
 
Nå Beachformen - Träningsschema del 2

Nå Beachformen - Träningsschema del 2

Andra delen i vår artikelserie på fyra delar som kan guida dig till beachformen.
 
Träningsprogram: Axlar och armar

Träningsprogram: Axlar och armar

Träningsprogram för axlar och armar, med superset!
 
Vi tipsar: 9 anledningar att köra helkroppsträning

Vi tipsar: 9 anledningar att köra helkroppsträning

Det finns många anledningar till att börja träna helkroppsträning.
 
Nå Beachformen - Träningsschema del 1

Nå Beachformen - Träningsschema del 1

Träningsprogram för att bygga upp muskelmassan. Detta är del 1 i tema Beachform!
 
Allt om bålträning

Allt om bålträning

En start bål är både snyggt och hälsosamt. Få en starkare bål med dessa tips!
 
Nyårslöftet: Tillbaka efter graviditet

Nyårslöftet: Tillbaka efter graviditet

Få inspiration kring kost och träning efter graviditet!
 
Träningsprogram: Rygg

Träningsprogram: Rygg

En genomkörare för ryggen med fem rekommenderade övningar.
 
Nyårslöftet - Tre träningsresor

Nyårslöftet - Tre träningsresor

Vill du komma igång med träning? I Nyårslöftet får du inspiration och tips!
 
5 tips för ökad muskelmassa

5 tips för ökad muskelmassa

Fem viktiga och enkla tips för att öka muskelmassan
 
Nå beachformen - Ät rätt

Nå beachformen - Ät rätt

Planera din kost och träning och låt det här bli sommaren du kommer i form!