Protein gröt

Proteingröt är fiberrikt och proteinrikt och passar perfekt som frukost, mellanmål, eller som en snabb och lätt lunch när du behöver något gott och enkelt. Proteinet och fibrerna gör att du håller dig mätt länge. Tillaga gröten enkelt i mikron eller på spisen. Hos oss hittar du ett brett utbud av proteingröt. Ge din kropp en härlig och smakfull start på dagen! 

Vad är proteingröt?

Proteingröt är en gröt med tillsatt protein, ofta i form av vassleprotein eller kaseinprotein. Gröt är i sig en väldigt omtyckt, god och mättande måltid men innehåller relativt lite protein. Därför är det populärt att tillsätta en eller flera proteinkällor till gröten för att få en ännu mer mättande och god måltid som dessutom främjar muskeluppbyggnad och återhämtning. Proteingröt kan göras på flera olika gryn, till exempel havregryn eller mannagryn. Hos oss hittar du flera olika typer av färdig proteingrötsmix i flera goda smaker.

Proteingröt är det perfekta sättet att starta dagen på, oavsett om du vill bygga muskler, gå ner i vikt eller bara njuta av en hälsosam och mättande frukost. Varje portion proteingröt är rik på protein och fibrer, vilket hjälper dig att hålla dig mätt och energifylld längre. Välj mellan flera olika sorter och hitta det som passar just din smak och dina behov.

Hur gör man proteingröt?

Proteingröt från Svenskt Kosttillskott är enkelt att tillaga med mikrovågsugn eller på spisen. Tillsätt endast vatten, mjölk eller annan valfri vätska.

  • I mikrovågsugn värmer du gröten i någon minut, rör om och värmer ytterligare en minut. Toppa med frukt, bär eller nötsmör. Snabbt och enkelt!
  • Det går också bra att göra gröt i kastrull på spisen, och koka gröten med valfri vätska, förslagsvis vatten eller mjölk. Här kan tiden variera beroende på spisens effekt.

Recept på proteingröt

Vill du göra egen proteingröt så går det även bra att tillaga proteingröt med vanliga havregryn och proteinpulver. Tillaga din havregrynsgröt som vanligt – i mikro eller på spisen – och blanda ner en skopa proteinpulver. Här kan du välja smak fritt, förslagsvis din favorit bland vassle- eller kaseinproteinpulver. Proteinpulvret gör att gröten kan behöva lite extra vätska jämfört med vanlig gröt. Toppa med bär, jordnötssmör eller något annat gott. Klart på nolltid!

Läs mer
Filtrera
Sortering
Popularitet
Filtrera
Varumärke
FoFill4 Svenskt Kosttillskott2 Fairing1
Sortering
Popularitet
Filtrera
Filtrera 7 produkter
Varumärke
FoFill4 Svenskt Kosttillskott2 Fairing1
Sortering
Popularitet
Proteingröt
Äpple & Kanel
139 kr
4,4
4.4
Betyg: 4.41 / 5
Proteingröt
Hallon & Vanilj
139 kr
4,4
4.4
Betyg: 4.41 / 5
Fairing Proteingröt
1,4 kg
259 kr
3,7
3.7
Betyg: 3.71 / 5
FoFill Proteingröt
Blueberry
fr. 29 kr
4,0
4
Betyg: 4 / 5
FoFill Proteingröt
Apple & Cinnamon
fr. 29 kr
4,0
4
Betyg: 4 / 5
FoFill Proteingröt
Strawberry Vanilla
fr. 29 kr
4,0
4
Betyg: 4 / 5
FoFill Proteingröt
Chocolate Toffee
fr. 29 kr
4,0
4
Betyg: 4 / 5