Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Energi till sommarträningen med Enervit

Sommar i Sverige innebär oftast ledighet och en möjlighet att aktivera sig utomhus med träning på ett gynnsamt sätt. När det gäller att få kvalitet på sina träningspass och tävlingar så är energin alltid viktig. Än viktigare blir den under sommaren när det är varmare och man svettas mer och gör av med mer energi, salter och mineraler.

För att orka och kunna prestera på träning och tävling när det är varmare så bör man se till att kropp och depåer i musklerna är laddade med energi innan för att man ska orka och få kvalitet på sin träning. Då kommer man prestera bra, utvecklas och få resultat. Att se till att man ätit lite mer kolhydrater innan, druckit lite extra och eventuellt kompletterat med lite salter och mineraler är att rekommendera. Timmarna innan passet är det bra att dricka lite extra sportdryck som förutom energin också innehåller just salter och mineraler. Man kan även konsumera lite extra energi i form av en laddningsprodukt som på ett enkelt och skonsamt sätt fyller på depåerna till 100% och som inte bråkar med magen.

Kvinna som tränar springer upp för en trappa.

Fyll på tidigt med energi

Under träningen så ska man tänka på att börja fylla på tidigt med energi. Väntar man för länge så börjar man ta av det som lagrats innan för tidigt och den totala energin kommer att ta slut snabbare. Tanken ska vara oftare och mindre varje gång man tar energi istället för att vänta för länge. Ett jämnt flöde av energi under hela träningen är att föredra och förutom sportdryck kan man inta energi i form av gels, liquid eller barer för att hålla en bra och jämn nivå av energi och undvika att dippa och tappa kvalitet på hårda och långa pass.

Vet man med sig att man svettas mycket och det är väldigt varmt så kan man absolut även komplettera med salter och mineraler förutom det som finns i sportdrycken genom att inta salttabletter.

Energi från Enervit

 
Enervit Isotonic Gel
 
Enervit Pre Sport
 
Enervit Isotonic
 
Carbo Tablets
 
Koffein-gel
 
Enervit Liquid
 
Enervit Gel
 
Enervit Liquid

Bättre återhätmning

Har man varit ute länge och belastat kroppen hårt och gjort av med mycket energi så bör man fylla på snabbt med snabbare energi, salter och mineraler samt även protein i form av aminosyror. Återhämtningen blir då optimal och tar kortare tid och man blir fräsch snabbare och kan utveckla sig och få bra bestående resultat. Dessutom är man snart igång igen och laddad för nästa träningspass utan att bli sliten och trött.

Återhämtning med Enervit

 
Recovery Drink
 
Recovery Drink
 
Carbo Tablets
 
Enervit Salt Caps
 
Protein Deal Bar

Träna hårt när du ska, lugnt när du ska, men träna framförallt smart, och se till att ha en kropp och depåer som kan ge energi både på kort och lång sikt för kvalitet, resultat och optimal återhämtning”


Thomas Bylon, Sales Manager Enervit Sverige

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej