Rececpt: Bullar med proteinfyllning
Baka saftiga bullar med proteinrik fyllning. Blanda snabbt den busenkla grunddegen och fyll dem med valfria smaker. Prova dig fram till din favorit!
Ingredienser |
| ||||||||||
1,5 dl vatten | |||||||||||
15 g jäst | |||||||||||
30 g smör | |||||||||||
20 g rårörsocker | |||||||||||
170 g fint dinkelmjöl | |||||||||||
100 g grovt dinkelmjöl | |||||||||||
1/4 tsk salt | |||||||||||
1 skopa Core Casein, valfri smak | |||||||||||
1/2 dl vatten | |||||||||||
50 g smör | |||||||||||
Några droppar sötningsmedel | |||||||||||
2 skopor protein | |||||||||||
1 dl vatten |
Gör så här:
1. Om du har tillgång till en Kitchen aid: Lägg vatten, smör, jäst och socker i skålen och kör igång på medelfart. Häll i mjöl och salt sist. Låt gå på medelfart i 20 minuter. Låt jäsa i 3 timmar i skålen och blanda sedan i 1 skopa protein och 1/2 dl vatten och blanda ordentligt.
2. Om du inte har tillgång till Kitchen aid: Dela jästen och häll över fingervarmt smör och vatten. Häll i socker, salt och mjölet. Arbeta ordentligt tills du har en slät deg. Låt jäsa 3 timmar och blanda sedan i protein och vatten som du arbetar ihop ordentligt.
3. För släta bullar delar du upp degen och formar släta bullar och lägger på plåt. Vill du ha fyllda bullar kvalar du ut degen på mjölat bakbord. Blanda smör, sötningsmedel, vatten och proteinpulver i valfri smak och blanda till en smet. Bre på denna på degen ett jämnt lager. Rulla degen och skär i 6-8 lika stora delar. Lägg på bakplåt eller i formar. Pensla med ägg om du vill och eventuellt en garnering.
4. Grädda i ugnen 200 grader i ca 10-12 minuter, håll koll på dem! Bullarna är klara när de är genomgräddade och gyllenbruna.
Supergott till en kopp kaffe eller ett glas mjölk!