Recept: Proteinrik kyckling med stekt ris
Blanda måltidens alla ingredienser i en och samma skål och njut av en saftig blandning av kyckling, ris och grönsaker. Funkar lika bra till vardagsmiddag som i matlådan!
Ingredienser |
| ||||||||||||
4 portioner | |||||||||||||
4 port råris | |||||||||||||
500 g kycklingfilé | |||||||||||||
2 vitlöksklyftor, pressade | |||||||||||||
4 tomater | |||||||||||||
1 gul lök | |||||||||||||
1 liten gurka | |||||||||||||
1 lime, saften | |||||||||||||
Några kvistar bladpersilja | |||||||||||||
1 litet vitkålshuvud | |||||||||||||
Tillredning
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och blanda med de pressade vitlöksklyftorna och limesaften.
Hacka löken fint och fräs den lätt i en stekpanna. Häll sedan ner riset och stek på svag värme i några minuter. Häll risblandningen i en skål och stek sedan kycklingen i samma stekpanna tills den blivit helt genomstekt.
Skär under tiden tomaterna i klyftor och skär gurkan i mindre bitar. Riv vitkålen på ett rivjärn och blanda ner i risblandningen tillsammans med tomaterna och gurkan. Blanda slutligen ner den färdigstekta kycklingen i ris- och grönsaksblandningen och rör om ordentligt så att allt blandas. Dekorera med lite finhackad bladpersilja.