0 produkter
0 kr
Hamburgare är snabblagat och enkelt, men oftast inte så nyttigt. Men med hjälp av kyckling, fullkornsbröd och nyttiga tillbehör blir hamburgaren snabbt ett riktigt hälsomål.
Ingredienser |
| ||||||||||||
4 portioner | |||||||||||||
500 g kycklingfärs | |||||||||||||
1 tsk sambal olek | |||||||||||||
1 ägg | |||||||||||||
1/2 tsk salt | |||||||||||||
1-2 krm svartpeppar | |||||||||||||
Tillbehör | |||||||||||||
4 hamburgerbröd eller frallor av surdeg eller fullkorn | |||||||||||||
Sallatsblad | |||||||||||||
1/2 gurka | |||||||||||||
4 tomater | |||||||||||||
Några kvistar bladpersilja | |||||||||||||
Klyftpotatis |
Tillaga klyftpotatisen enligt anvisningar på förpackningen.
Blanda samman alla ingredienser till burgarna och forma sedan smeten till 4 lika stora burgare. Stek dem på medelhög värme i stekpanna några minuter på varje sida. Burgarna ska vara helt genomstekta, annars är de inte klara.
Värm bröden och fyll dem sedan med grönsakerna och de färdiga burgarna. Servera med klyftpotatis.