0 produkter
0 kr
Gör dina färsbiffar magrare och nyttigare genom att använda kyckliingfärs. Proteinrikt och perfekt under deffen!
Ingredienser |
| ||||||||||||
4 portioner | |||||||||||||
500 g kycklingfärs | |||||||||||||
2 vitlöksklyftor | |||||||||||||
1 ägg | |||||||||||||
1/2 tsk salt | |||||||||||||
1 krm svartpeppar | |||||||||||||
1 tsk timjan | |||||||||||||
1 msk olivolja | |||||||||||||
1 tsk rosmarin | |||||||||||||
1 tsk ramslök | |||||||||||||
Tillbehör | |||||||||||||
4 morötter | |||||||||||||
2 palsternackor | |||||||||||||
1 stor rödlök | |||||||||||||
500 g potatis | |||||||||||||
1 msk olivolja | |||||||||||||
200 g ruccola eller annan sallat |
Värm ugnen till 225 grader.
Skala potatisen, morötterna, palsternackorna och löken och skär dem i mindre klyftor eller stavar. Mät upp 1 msk olivolja i en skål eller bunke och vänd rotfrukterna i oljan. Rosta i ugnen i ca 20 minuter, eller tills rotfrukterna blivit mjuka och lite krispiga på ytan.
Blanda kycklingfärsen med ägg och örter. Pressa ner vitlöksklyftorna och blanda smeten ordentligt. Forma till biffar och stek biffarna på medelhög värme i en stekpanna, 4-5 minuter på varje sida. Biffarna ska vara helt genomstekta.
Servera kycklingbiffarna med de ugnsrostade rotfrukterna och ruccola eller annan valfri sallat.