Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Hot Pot Jar med shiratakinudlar

Ett enkelt recept där du kan förbereda stora delar i förväg. Tillsätt bara kokande vatten och maten är redo att serveras på några minuter. Extra snyggt eftersom rätten serveras i glasburk!

Hot Pot Jar med nudlar, champinjoner och grönsaker. Toppa med kyckling eller tofu.

Ingredienser 2 portioner
• 1 paket Core Shiratakinudlar
• 4 st färska champinjoner
• 10 st sockerärtor
• 1 mellanstor morot
• 2 st salladslökar
• 2 nävar strimlad kål (röd, vit eller grön)
• 1 grönsaksbuljongtärning
• 1 tsk sambal oelek eller annan chilisås

Gör såhär:

Skölj nudlarna rikligt med kallt vatten och låt rinna av. Fyll 2 glasburkar med skivade champinjoner, strimlade sockerärtor, shiratakinudlar, salladskål och strimlade morötter. Smula ner ca ½ buljongtärning i vardera burk och lite sambal oelek, sriracha eller liknande. Toppa med t. ex. tofu, överbliven kyckling från dagen innan eller räkor och strimlad salladslök.

Sätt på de tätförslutande locken och ställ i kylen tills det är dags att äta. Häll på kokande vatten och låt stå i ett par minuter så grönsakerna mjuknar lite och allt blivit genomvarmt. Klart!

Tips på produkter

 
Grönsaksbuljong
 
Grönsaksbuljong
 
Chiliflingor
 
Shirataki Nudlar

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej