Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Vegansk wok med shiratakinudlar

Smakrik och vegansk wok som passar lika bra till vardags som till helgen.

Wok med shiratakinudlar.

Ingredienser 4 portioner
• 175 g soya bites
• 1 grönsaksbuljong tärning
• 2 paket Shirataki Nudlar
• 2 msk olivolja
• 1 msk tahini
• 1 msk limejuice
• 1 msk Nicks fiber honey
• 2 morötter
• 1 paprika i valfri färg
• 1 knippe salladslök
• ingefära
• chiliflingor
• 1 vitlöksklyfta
• havssalt
• peppar
• 50 g cashewnötter
• koriander (eller annan ört du gillar)

Gör så här:

Blötlägg sojabitarna enligt anvisningarna på paketet och ha i buljongtärningen.

Skölj nudlarna i kallt vatten och låt rinna av.

Värm olja, tahini, limejuice och honung i en wokpanna/stekpanna och stek soja bitarna tills de fått färg.

Skala, hacka och skär alla grönsaker i tunna strimlor samt skala ingefäran och hacka eller riv den fint.

Tillsätt önskad mängd chiliflingor, vitlök, salt, peppar, ingefära, grönsaker och nudlar i wokpannan. Woka på hög värme i cirka 5 minuter så grönsakerna fortfarande är krispiga.

Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna tills de fått en gyllene färg.

Servera med cashewnötter och färska örter.

Ingredienser

 
Core Shirataki Nudlar
 
Tahini
 
Grönsaksbuljong
 
Soya Bites EKO
 
Nicks Fiber Honey
 
Cashewnötter

Tips! Vill du ha ett litet mattiagre alternativ till Shirataki Nudlar kan du istället ha äggnudlar, risnudlar eller ris


Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej