Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Vegansk matjesill

Letar du efter ett veganskt alternativ till den klassiska sommarsillen? Prova detta mumsiga recept där sillen byts ut mot antingen tofu eller aubergine beroende på vad du gillar. Smaken påminner om matjessill och passar perfekt till midsommarlunchen. Detta recept är lätt att förbereda dagen innan eftersom den ska stå och dra över natten för bästa smak.

Sillburk i midsommarregn

Ingredienser:

1 stor rödlök

1 stor morot

1 fänkål

1 portion tofu alternativt 1 st aubergine

1 kanelstång

8-10 hela kryddpepparkorn

8-10 hela nejlikor

4 st lagerblad

1-2-3-lag:

1 dl ättika (12 %)

2 dl björksocker (xylitol)

3 dl vatten

Gör såhär:

Koka upp 1-2-3-lagen tillsammans med kryddorna i en kastrull. Låt svalna.

Varva tofu alternativt aubergine med skivad rödlök, morot och fänkål i en glasburk som går att försluta helt. Häll på den avsvalnade lagen, stäng burken och låt stå i kylskåp över natten. Klart!

Ingredienser

 
Lagerblad
 
Total Sweet Xylitol

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej