Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Vegansk Acaiglass

Sugen på en fruktig och fräsch efterrätt till midsommarafton? Denna acaiglass förbereder du ett par timmar innan det är dags för servering och dekorerar sedan precis som du vill. Glassen får en fantastisk färg och passar stora som små vid middagsbordet.

Acaiglass i skål

Ingredienser
• 2 st bananer
• 2 dl frysta hallon
• 2 msk Healthwell Acaipulver
• 2 dl havrefraiche
• 2-3 msk agavesirap

Gör såhär:

Hacka bananen i bitar och frys in i 3-4 timmar (eller över natten). Mixa bananerna med frysta hallon och spä eventuellt ut med lite vatten om smeten blir för trög. Rör ner havrefraiche, acaipulver och agavesirap och mixa tills smeten är slät. Ställ in i frysen i cirka 1 timme.

Ta fram glassen strax innan servering. Toppa gärna med färska bär, hackade nötter eller lite färsk citronmeliss eller mynta. Det finns också gott om ätbara blommor som blir fina på glassen, se lista här nedanför. Klart att servera!

Ätbara blommor (så länge de inte är besprutade):

  • Kamomill
  • Rosenblad
  • Violer
  • Gurkört
  • Ringblomma
  • Lavendel

    Ingredienser

     
    Agave Sirap
     
    Lavendelblommor
     
    Kamomillblommor
     
    Agavesirap
     
    Acaipulver EKO

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej