Recept: Schnitzel med klyftpotatis
Med detta recept gör du enkelt din egen schnitzel som både är proteinrik och fantastiskt god.
Ingredienser |
| ||||||||||||
4 portioner | |||||||||||||
600 g kalvinnanlår | |||||||||||||
2 dl majsmjöl | |||||||||||||
2 ägg | |||||||||||||
2 dl ströbröd | |||||||||||||
salt & svartpeppar | |||||||||||||
800 g klyftpotatis | |||||||||||||
kapris | |||||||||||||
citron i klyftor | |||||||||||||
gröna ärtor | |||||||||||||
10-15 potatisar eller 2 medelstora sötpotatisar | |||||||||||||
Tillredning
Värm ugnen till 225 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Skär potatisarna i klyftor och lägg på plåten. Om du använder sötpotatis kan du skära den i tunna skivor. Ringla över lite olivolja och blanda runt potatisklyftorna så att de blandas med oljan. Sätt in plåten mitt i ugnen och rosta i 20-30 minuter tills potatisen fått en gyllenbrun färg.
Banka ut köttet så att det blir ungefär 1 cm tjockt. Ta fram två tallrikar och en skål. Häll upp majsmjöl och ströbröd på varsin tallrik och knäck äggen i skålen. Vispa sönder äggen så att de blir en jämn smet.
Vänd varje köttbit i majsmjölet, därefter i äggsmeten och slutligen i ströbrödet.
Hetta upp lite smör eller olja i en stekpanna och stek schnitzlarna på relativt låg värme i 3-4 minuter på varje sida.
Koka ärtorna lätt. Servera schnitzeln med klyftpotatisen, citron, kapris och gröna ärtor.
Ingredienser
Läs också

Proteinrika tacoköttbullar
Piffa upp dina köttbullar med smakrika tacokryddor som ger det där lilla extra.
Recept: Köttbullar med bulgursallad
Använd pofiber i dina köttbullar så blir de fastare och mer fiberrika!
Recept: Köttgryta med svamp och vitlök
Köttgryta med svart vitlök som ger en ny dimension till din matlagning.