Recept: Gör din egen marinad

En marinad som man enkelt slänger ihop på egen hand är både godare och nyttigare än de färdiga varianterna. Denna passar utmärkt till både kött och kyckling.

Kött och ingredienser till marinad.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi63,3 kcal
Protein0,5 g
Kolhydrater7,5 g
Fett3,5 g
Fibrer0,3 g
Räcker till kött för 4 personer
1 msk olivolja
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk honung
Saft och skal från en lime
1 finhackad chili
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tillredning

Blanda samman alla ingredienser i en skål.

Lägg ner köttet du ska marinera i en plastpåse och häll över marinaden. Se till att allt kött täcks av marinad och lägg sedan in påsen i kylen i minst en timme. Tillaga sedan köttet som du önskar.

Ingredienser

 
Olivolja
 
Fint Atlanthavssalt
 
Manuka UMF 10+
 
Kryddpeppar

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Läs också

 

Recept: Tomatig köttgryta

Njut av en oemotståndligt god och proteinrik köttgryta med detta recept.
 

Proteinrika tacoköttbullar

Piffa upp dina köttbullar med smakrika tacokryddor som ger det där lilla extra.
 

Recept: Juliga hampaköttbullar

Köttbullar fyllda med protein, kostfiber och omega - 3.
 

Recept: Köttbullar med bulgursallad

Använd pofiber i dina köttbullar så blir de fastare och mer fiberrika!
 

Recept: Köttgryta med svamp och vitlök

Köttgryta med svart vitlök som ger en ny dimension till din matlagning.
 

Recept: Dillkött med potatis

En klassisk maträtt som både är nyttig och god.
 

Välj rätt mat på grillen

Vad är bra grillmat och vad ska man tänka på när man grillar? Läs svaren här!
 

5 kosttips för ökad muskelmassa

Fem viktiga och enkla tips för att öka muskelmassan
 

Recept: Entrecote med svamp och chevre

Grillad entrecot, svamp och grönsker i chevrebmix, med ett stänk balsamico.
 

Recept: Sallad med kalorisnåla nudlar

Väldigt mättande sallad som också är kalorisnål
Visa fler