Recept: Nyttig lasagne
Njut av en god och smakrik lasagne som du gör utan bechamelsås och med mager ost. Resultatet blir en otroligt krämig och nyttig lasagne som passar perfekt både innan och efter träning.
Tips! Dubblera satsen om ni är många som ska äta, eller om du vill göra matlådor. Gör lasagnen glutenfri genom att använda glutenfria lasagneplattor.
Ingredienser |
| ||||||||||||
4 bitar | |||||||||||||
6 lasagneplattor | |||||||||||||
500 g passerade tomater | |||||||||||||
400 g nötfärs | |||||||||||||
2 pressade vitlöksklyftor | |||||||||||||
1 tsk paprikakrydda | |||||||||||||
1/2 ttsk spiskummin | |||||||||||||
salt | |||||||||||||
peppar | |||||||||||||
100 g riven ost (mager) | |||||||||||||
Rucola och tomater till servering. | |||||||||||||
Tillredning
Sätt ugnen på 225 grader.
Krydda nötfärsen och bryn den tillsammans med vitlöken i en stekpanna. Tillsätt de passerade tomaterna och låt puttra på svag värme en stund.
Smörj en mindre, kvadratisk ugnsform och lägg två lasagneplattor i botten på formen. Täck plattorna med ett lager köttfärssås och lägg på två nya lasagneplattor. Häll på ytterligare ett lager köttfärssås och täck på nytt såsen med två lasagneplattor. Häll på det sista av köttfärssåsen och garnera lasagnen med den rivna osten. Ställ in formen i ugnen i 30-40 minuter och servera sedan med rucola och skivade tomater.