Recept: Lussebullar med protein och fibrer
Finns det något godare och mer njutbart i jultider än lussebullar. Här bjuder vi på en syndfri version av lussekatter med högt innehåll av protein och fibrer och desto lägre innehåll av kolhydrater och socker. En självklarhet vid julfikat!
Ingredienser |
50 g kokosmjöl |
40 g mandelmjöl |
40 g Core Whey Protein Neutral *utan sötning* |
6 msk fiberhusk |
2-3 tsk stevia socker |
2 tsk bakpulver |
2 påsar saffran |
1 nypa salt |
4 st äggvitor |
2 st äggulor |
100 g lätt kvarg |
100 g milda mini mat 7 % |
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser förutom stevia i en skål.
Vispa äggvita och stevia tills äggvitan är riktigt hård och vit.
Vispa 1 äggula, kvarg och milda mini mat till en jämn kräm, rör i krämen i skålen med de torra ingredienserna och rör sen i äggvitan tills att blir en jämn smet.
Sätt ugnen på 160 grader och låt degen stå i cirka 20 minuter innan du rullar ut till lagom stora korvar och formar dem som lussekatter. Vispa upp den andra äggulan och pensla bullarna.
Grädda lussekatterna i ugnen i cirka 20 minuter.
Näringsvärde | per 100g |
Energi | 155 kcal |
Protein | 15,6 g |
Kolhydrater | 3,7 g |
Fett | 8,7 g |