Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Ambassadörer

Recept: Lussebullar med protein och fibrer

Finns det något godare och mer njutbart i jultider än lussebullar. Här bjuder vi på en syndfri version av lussekatter med högt innehåll av protein och fibrer och desto lägre innehåll av kolhydrater och socker. En självklarhet vid julfikat!

Ingredienser
50 g kokosmjöl
40 g mandelmjöl
40 g Core Whey Protein Neutral *utan sötning*
6 msk fiberhusk
2-3 tsk stevia socker
2 tsk bakpulver
2 påsar saffran
1 nypa salt
4 st äggvitor
2 st äggulor
100 g lätt kvarg
100 g milda mini mat 7 %

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser förutom stevia i en skål.

Vispa äggvita och stevia tills äggvitan är riktigt hård och vit.

Vispa 1 äggula, kvarg och milda mini mat till en jämn kräm, rör i krämen i skålen med de torra ingredienserna och rör sen i äggvitan tills att blir en jämn smet.

Sätt ugnen på 160 grader och låt degen stå i cirka 20 minuter innan du rullar ut till lagom stora korvar och formar dem som lussekatter. Vispa upp den andra äggulan och pensla bullarna.

Grädda lussekatterna i ugnen i cirka 20 minuter.

Näringsvärdeper 100g
Energi155 kcal
Protein15,6 g
Kolhydrater3,7 g
Fett8,7 g

Rekommenderade produkter

 
Core Whey Protein
 
FiberHUSK
 
Bakpulver
 
Use Like Sugar
 
Gourmet Jodsalt

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Lär dig mer

 
Guide: Välj rätt proteinpulver

Guide: Välj rätt proteinpulver

En enkel guide till proteintillskott.
 
Allt du vill veta om vassleprotein

Allt du vill veta om vassleprotein

I denna artikel går vi igenom kungen bland protein, vassleprotein!
 
Stor guide: Vad är kasein?

Stor guide: Vad är kasein?

Kasein är ett långsamt protein som passar bra för att bevara muskelmassa.
 
Nybörjarguide om protein

Nybörjarguide om protein

En guide kring hur protein fungerar och hur mycket vi behöver.
 
Stor guide: Naturliga proteintillskott

Stor guide: Naturliga proteintillskott

Den som inte kan äta protein från mjölk har flera tillskott att välja bland.
 
Därför behöver kroppen fibrer

Därför behöver kroppen fibrer

Lär dig vad fibrer är och vad det har för funktion.
 
Vi guidar: Så hittar du laktosfritt protein

Vi guidar: Så hittar du laktosfritt protein

Laktosintoleranta har flera potenta proteinsorter att välja bland.
 
Hur bra är sojaprotein?

Hur bra är sojaprotein?

Sojaprotein är den vegetabiliska motsvarigheten till vassleprotein.
 
Recept: Proteinsmoothie

Recept: Proteinsmoothie

Lite extra energi på morgonen skadar inte!
 
Recept: Proteinkladdkaka

Recept: Proteinkladdkaka

Kladdig kladdkaka rik på protein och låg på kolhydrater och fett. God njutning!
 
Recept: Proteinrik ugnspannkaka

Recept: Proteinrik ugnspannkaka

Proteinrik ugnspannkaka - Perfekt som mellanmål innan eller efter träning!
 
Så väljer du rätt proteinbar

Så väljer du rätt proteinbar

En guide till vilken bar du ska välja beroende på just dina behov.
 
Så fungerar ärtprotein

Så fungerar ärtprotein

Ärtprotein är ett vegetabilsikt protein fri från gluten och laktos.
 
Recept: Proteinrik havregrynsgröt med topping

Recept: Proteinrik havregrynsgröt med topping

Gör frukosten lite proteinrikare med denna goda variant av havregrynsgröt.
 
Stor guide: Få resultat med proteintiming

Stor guide: Få resultat med proteintiming

Lär dig om fördelarna att inta rätt proteinsort vid rätt tillfälle!
 
Så fungerar äggprotein

Så fungerar äggprotein

Äggprotein är ett medelsnabbt och mycket potent protein.
 
Recept: Proteinpudding med krisp

Recept: Proteinpudding med krisp

Kvarg, proteinpudding och knaprig kaneltopping i en perfekt blandning!
 
Allt om: Mandelmjöl - naturligt glutenfritt

Allt om: Mandelmjöl - naturligt glutenfritt

Mandelmjöl är rikt på protein och har lågt GI, perfekt för LCHF och glutenfritt.
 
Guide: Protein för träning

Guide: Protein för träning

Varför är protein så viktigt för träningsresultaten? Svaret finner du här.
 
Naturligt protein i kosten: Hampaprotein

Naturligt protein i kosten: Hampaprotein

Hampa är en fullvärdig vegetabilisk proteinkälla, fri från laktos och gluten.