Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Recept: Proteinbröd

Att använda bakprotein i brödet gör det både nyttigt och mättande! I detta recept får du dessutom i dig extra mycket fiber genom att använda kokosmjöl. Glöm heller inte bort att både mandelmjöl och hasselnötsmjöl ger dig nyttiga fetter och hjälper till att hålla blodsockernivån stabil.

Ingredienser

innehåll per 100g

50g kokosmjöl
50g mandelmjöl
50g hasselnötsmjöl
100g bakprotein
0,5 dl linfrö
0,5 dl solrosfrön
3 msk pofiber
2 tsk brödkrydda
1,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
30g jordnötssmör
250g kessella/kvarg 1%
3 st ägg
9 st äggvitor
10g sesamfrön
Energi215,8 kcal
Protein20 g
Kolhydrater4,1 g
Fett12,7 g

Gör så här: 

Sätt ugnen på 160 °C. Kör äggen och kesella/kvarg i en matberedare i ca 20 sekunder. Häll i resten av ingredienserna förutom sesamfrön, kör på låg fart i ca 1 minut. Lägg smeten i en brödform och strö sesamfrön på toppen av brödet. Placera i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Ta ut och låt svalna.

Rekommenderade produkter

 
Mandelmjöl

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Läs också

 

Guide: Välj rätt proteinpulver

En enkel guide till proteintillskott.
 

Allt du vill veta om vassleprotein

I denna artikel går vi igenom kungen bland protein, vassleprotein!
 

Vi guidar: Så hittar du laktosfritt protein

Laktosintoleranta har flera potenta proteinsorter att välja bland.
 

Stor guide: Naturliga proteintillskott

Den som inte kan äta protein från mjölk har flera tillskott att välja bland.
 

Guide: Protein för träning

Varför är protein så viktigt för träningsresultaten? Svaret finner du här.
 

Stor guide: Få resultat med proteintiming

Lär dig om fördelarna att inta rätt proteinsort vid rätt tillfälle!
 

Stor guide: Vad är kasein?

Kasein är ett långsamt protein som passar bra för att bevara muskelmassa.
 

Nybörjarguide om protein

En guide kring hur protein fungerar och hur mycket vi behöver.
 

Stor guide: Så bygger du muskler

De viktigaste stegen till ökad muskelmassa.
 

Recept: Proteinkladdkaka

Kladdig kladdkaka rik på protein och låg på kolhydrater och fett. God njutning!
 

Hur bra är sojaprotein?

Sojaprotein är den vegetabiliska motsvarigheten till vassleprotein.
 

Recept: Proteinglass

Proteinglass med ljuvlig smak av choklad och mint.
 

Recept: Lussebullar med protein och fibrer

Goda och nyttiga lussebullar i jultider som dessutom är låga på gluten.
 

Recept: Bananbröd med protein

Ett krämigt och proteinrikt bröd som smakar nästan som en kaka.
 

Fördelarna med hydrolyserat vassleprotein

Hydrolysat är mycket snabbupptagligt, minimalt med fett och kolhydrater.
 

Därför är vassleproteinisolat kungen av proteinpulver

Vassleproteinisolat är en renare variant av vassleprotein med högre proteinhalt.
 

Hur bra är risprotein?

Risprotein är ett naturligt och vegetabiliskt proteintillskott.
 

Recept: Julbröd med protein

En uppdaterad och nyttigare variant av det klassiska vörtbrödet.
 

Recept: Blåbärspaj med protein

En god och nyttig paj gjort på blåbär och mättande proteinpulver.
 

Så fungerar ärtprotein

Ärtprotein är ett vegetabilsikt protein fri från gluten och laktos.