Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Nå beachformen - Kosttillskott vid träning

Du har nu klarat av en fjärdedel av vårt kost- och träningsprogram för att komma i beachform och det är dags att öka intensiteten på träningspassen. Detta är del 2 i vår artikelserie för att nå beachformen.

Del 1 | Del 3 | Del 4

Kom ihåg att när du har skaffat dig goda rutiner kring din träning och kosthållning, är det viktigt att bibehålla dessa med god planering. Om du tummar allt för mycket på kosten eller träningen, så kommer resultaten att utebli och det blir betydligt svårare att avgöra hur du ska modifiera ditt upplägg. Följer du rutinerna men resultaten ändå uteblir, så behöver du antingen reducera energiintaget eller öka träningsvolymen.

Bild på Peter Bláha på en strand ståendes framför ett volleybollnät.

Bättre resultat med kosttillskott

För att maximera dina resultat kan du ta hjälp av kosttillskott och då finns det några varianter du kan titta närmare på.

Förbättra återhämtningen

Kreatin är ett väletablerat kosttillskott som ökar prestationsförmågan vid högintensiva och upprepade aktiviteter som styrketräning. Tillskott av kreatin har i studier även visats förbättra återhämtningen efter excentrisk styrketräning.

Tips! För att maximera dina resultat på gymmet kan du testa att ta ett tillskott av kreatin (ca 5 g) dagligen och helst en stund före träningspasset.

Vitaminer för energiomsättning

Vitaminer och mineraler brukar tyvärr minska i takt med att man minskar energiintaget, och ett bra vitamintillskott kan hjälpa till att säkerställa ditt dagliga intag av de viktigaste vitaminerna. Faktum är att flera vitaminer dessutom har en viktig del i din energiomsättning, exempelvis de flesta B-vitaminer.

Rekommenderade produkter

 
Vitamin D3 5000 IE
 
Vitamin B-Komplex
 
Core Creatine Pro
 
Core Creatine
 
Core Whey Protein
 
Core Gainer

TRÄNING

Träningsprogrammet i del 1 bestod av tre styrkepass och intervallträning. Styrketräningen kommer precis som innan bestå av tre pass i veckan men intervallerna ska ökas med ytterligare två stycken. Nedanstående upplägg är precis som tidigare, men med 8 intervaller istället för 6.  

Antal intervallerArbete (sek)Vila (sek)
860120


Gå till träningsprogram

KOST

Kostprogrammet från del 1 är en bra början och även bra att fortsätta med dessa veckor. Fördelningen blir alltså 50% kolhydrater, 30% protein och 20% fett.

Frukost2 kokta ägg, 2 knäckebröd235 kcal
Mellanmål1 port Core Whey Protein + 1 banan222 kcal
LunchLövbiffsgryta med soltorkade tomater465 kcal
Efter träning alt. 11 port Core Gainer527 kcal
Efter träning alt. 21 port Core Recovery279 kcal
MiddagChili con carne298 kcal
Kväll150 g kvarg, 1/2 äpple, kanel150 kcal

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej