Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Sommarträning - Kost under semestern

Nybakta bullar, paj med vaniljsås och svalkande glass eller en svalkande öl eller ett vinglas på en uteservering är några saker man vill njuta av på semestern och som man ska njuta av utan att få dåligt samvete. När det är semester innebär det ofta att de vanliga matrutinerna ändras lite och det är helt okej. Detta är del 2 i vår artikelserie Sommarträning.

Del 1

Under semestern ska man passa på att unna sig lite. Viktigt är att inte tänka “nu när jag ändå ätit onyttigt så kan jag lika gärna fortsätta, det är ändå kört”. Välj dina tillfällen, är du sugen på något onyttigt till middag, så ät det och njut. Ät sedan kanske en nyttigare frukost dagen efter. Äter du bra under resten av året gör det inget om du äter onyttigare under de veckor du har semester.

Släpp kontrollen

Under semestern är det ett bra tillfälle att släppa kontrollen över att räkna kalorier och istället försöka äta så mycket som är lagom för dig. Lär känna din kropp och försök känna när du ätit tillräckligt och känner dig nöjd, inte proppmätt så att du nästan mår illa. Om du ska bort på middag är det bra att äta ett mellanmål innan så att du inte är utsvulten, på det sättet kan du äta lagom mycket av det som bjuds.

Att tänka på! Mättnadskänslan minskar i samband med alkoholintag vilket gör att man oftast äter mer när man dricker alkohol till maten.

4 tips för att hålla kosten

  • Prioritera protein, ät mat som mättar
  • Laga egen mat
  • Drick mycket vatten
  • Koncentrera dig på det goda du får äta och inte på det du inte får äta

Träningspass i friska luften

Här är ett exempel på ett pass som du kan köra var du än är, ute, inne, på ett hotellrum eller på din altan. Kör igenom alla övningar och vila sedan i 1 minut för att sedan göra om allt igen 2-6 gånger beroende på tid och dagsform. Våga utmana dig!

Tjej som tränar ute och gör knäböj.Djupa knäböj 20 st

Tjej som tränar och kör gående utfall.Gående utfall 12 st per ben
Gör ett vanligt utfallssteg framåt och tryck därefter ifrån och ta ett nytt, så stort steg framåt som möjligt med den andra foten så att du rör dig framåt hela tiden.

Burpees12 st

Tjej som tränar ute och gör hoppande utfall.Hoppande utfall 10 st per ben
Gör ett vanligt utfall framåt och pressa dig sedan upp från golvet med explosiv kraft och hoppa upp samtidigt som du växlar ben halvvägs upp i luften. Landa sedan i utfallsposition med motsatt ben fram.

Tjej som tränar ute och gör smala armhävningar.Smala armhävningar 10 st strikta på tå eller knä

Tips! Vill du har mera flås? Leta upp en lång backe och spring upp för backen allt vad du kan, jogga sedan lätt ned och repetera. Är du ovan kan du börja med 2-4 vändor och sikta successivt på att komma upp i 8-10 vändor.

Proteinrikt mellanmål

 
Protein Pancakes
 
Core Proteinbröd
 
Core PROBAR®
 
Swedish Pancakes
 
Core Whey Protein
 
Core Casein

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej