Recept: Protein ugnspannkaka
Orkar du inte stå och vända proteinpannkakor i stekpannan men är ändå sugen på vår goda Core Protein Pancakes? Då kan du istället tillaga smeten i ugnen till en proteinrik ugnspannkaka. Perfekt som mellanmål hemma eller på språng innan eller efter tränignspasset.
Ingredienser, 2 portioner |
| ||||||||||
2 dl (100g) Core Protein Pancakes | |||||||||||
1/2 tsk bakpulver | |||||||||||
1 tsk sötning strö | |||||||||||
saffran, kanel, vanilj, kardemumma efter tycke och smak | |||||||||||
1 nypa salt | |||||||||||
100 g äggvita | |||||||||||
2 dl vatten |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
3. Tillsätt äggvitan och hälften av vattnet, vispa ihop till en jämn smet
4. Tillsätt resten av vätskan och vispa vidare till en klumpfri smet..
5. Häll ut smeten i en ugnsfast form.
6. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter, tills du fått en gyllenbrun yta
7. Låt proteinugnspannkakan svalna något innan du avnjuter den med valfri topping.
Vill du ha mer protein i ugnspannkakan kan du alltid tillsätta en skopa av Core Whey Protein i valfri smak, samt lite extra vatten så att det blir en rinnig smet.