Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor

Recept: Protein ugnspannkaka

Orkar du inte stå och vända proteinpannkakor i stekpannan men är ändå sugen på vår goda Core Protein Pancakes? Då kan du istället tillaga smeten i ugnen till en proteinrik ugnspannkaka. Perfekt som mellanmål hemma eller på språng innan eller efter tränignspasset.

Proteinugnspannkaka.

Ingredienser, 2 portioner
Näringsvärdeper portion
Energi216 kcal
Protein25,5 g
Kolhydrater24 g
Fett2 g
2 dl (100g) Core Protein Pancakes
1/2 tsk bakpulver
1 tsk sötning strö
saffran, kanel, vanilj, kardemumma efter tycke och smak
1 nypa salt
100 g äggvita
2 dl vatten

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke

3. Tillsätt äggvitan och hälften av vattnet, vispa ihop till en jämn smet

4. Tillsätt resten av vätskan och vispa vidare till en klumpfri smet..

5. Häll ut smeten i en ugnsfast form.

6. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter, tills du fått en gyllenbrun yta

7. Låt proteinugnspannkakan svalna något innan du avnjuter den med valfri topping.

Vill du ha mer protein i ugnspannkakan kan du alltid tillsätta en skopa av Core Whey Protein i valfri smak, samt lite extra vatten så att det blir en rinnig smet.

INGREDIENSER

 
Protein Pancakes
 
Bakpulver
 
Karamellsirap
 
Sötin

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej