0 produkter
0 kr
Krämig och god jordgubbspaj, fri från gluten. Använd gärna pajskalet till att variera bland fyllningar. God att servera såväl till fika som till efterrätt.
Mandelbotten |
| ||||||||||
0,75 dl kokospalmsocker | |||||||||||
3,75 dl mandelmjöl | |||||||||||
1 dl kokosmjöl | |||||||||||
1 ägg | |||||||||||
2 msk kokosolja | |||||||||||
Fyllning | |||||||||||
3 äggulor | |||||||||||
2 dl creme fraiche | |||||||||||
3 msk kokospalmsocker | |||||||||||
250 g jordgubbar |
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till botten och bearbeta till en smidig deg. Tryck ut degen i en form som du penslat med kokosolja. Ställ formen i kylen 30 minuter och grädda sedan mitt i ugnen i 8 minuter. Vispa under tiden ihop ägg, creme fraich och socker till en jämn smet. Häll smeten i den gräddade pajbottnen och lägg sist i jordgubbarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt pajen svalna och pudra gärna över lite florsocker innan servering.