Recept: Torsk med pepparrotssås & potatis

Ge torsken lite extra smak genom att servera den med en smakrik pepparrotssås. Perfekt både i matlåda och till middag. 

Kokt torsk med potatis och pepparrotssås.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi418 kcal
Protein43 g
Kolhydrater48,4 g
Fett4 g
Fibrer6,5 g
2 portioner
1 torskblock á 400 g
1 tsk dill
Salt och svartpeppar
Vatten
6 stora potatisar
Pepparrotssås
1 dl mager matlagningsgrädde
1 dl vitt matlagningsvin
2 msk riven pepparrot
Salt och svartpeppar

Tillredning

Krydda torsken med salt, svartpeppar och dill och koka den i en vid stekpanna tills den är vit rakt igenom, ungefär 10-15 minuter. 

Koka potatisen i lättsaltat vatten tills potatisarna är mjuka när du känner på dem med en provsticka, ungefär 20 minuter. 

Koka upp vinet och tillsätt därefter matlagningsgrädden. Tillsätt pepparroten och smaka sedan av med salt och peppar. Servera den kokta torsken med potatisen och pepparrotssåsen samt valfria grönsaker. 

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Läs också

 

Recept: Torsk med äggsås och potatismos

Med krämig äggsås blir torsken saftig och god - till matlåda och middag!
 

Recept: Kalorisnål gryta på torsk

Härlig och kalorisnål gryta på torsk.
 

Recept: Lyxig torsk med risotto

Lyxa till din torsk med lite rött vin och parmaskina.
 

Recept: Proteinrik torskrätt

Enkel torskrätt som med ärtpuré som ger både fibrer och protein.
 

Recept: Ugnsbakad torsk med fetaost

Fetaost och gurka ger torsken fantastisk smak. Gott, nyttigt och enkelt!
 

Proteinladda med saftig torsk

Sätt krydda på torsken med en god örtsås, lika gott som nyttigt.
 

Recept: Fläskfilégryta med rostad potatis

En enkel festmiddag med knaprig potatis och smakrik fläskfilégryta.
 

Recept: Bakad potatis med räkröra

Bakad potatis med krämig räkröra som passar både till fest och vardag!
 

Recept: Dillkött med potatis

En klassisk maträtt som både är nyttig och god.
 

Recept: Schnitzel med klyftpotatis

Gör din schnitzel lite nyttigare med hjälp av detta recept.
Visa fler