Recept: Proteinrik brownie-cheesecake
Den klassiska brownien kommer här i en nyttig variant med högt innehåll av protein och ett topplager av krämig cheesecake som får det att vattnas i munnen. Vi lovar, det är omöjligt att bara ta en bit.
12 bitar |
| ||||||||||||
2,5 dl havremjöl | |||||||||||||
0,5 dl havregryn | |||||||||||||
35 g Core Casein Choklad | |||||||||||||
1,5 msk kakao | |||||||||||||
1 krm salt | |||||||||||||
1,5 tsk bakpulver | |||||||||||||
2,5 msk stevia strö | |||||||||||||
1 msk ekologisk kokosolja | |||||||||||||
0,5 dl osötat äppelmos | |||||||||||||
2 dl havremjölk | |||||||||||||
Cheesecakekräm | |||||||||||||
100 g philadelphiaost 11 % fett | |||||||||||||
75 g naturell kvarg | |||||||||||||
1 msk Core Whey Protein Vanilj | |||||||||||||
1 krm vaniljpulver | |||||||||||||
1 msk stevia strö |
Tillredning:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt de blöta ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat.
Värm ugnen till 175o C.
Smörj en form i storleken 15x15 cm.
Grädda i 15-20 minuter, känn med en provsticka. Kakan ska helst vara lite kladdig inuti.
Låt kakan svalna och förbered under tiden cheesecakekrämen. När kakan har kallnat, bred krämen över kakan och ställ in den i kylen. Låt stå i ca 30 minuter, ta sedan ut kakan och skär den i 12 bitar.
Garnera eventuellt med lite smält choklad.
Klart att servera!
Förvara kakan i kylen så håller den upp mot en vecka.