Recept: Kalorisnål prinsesstårta
Baka en glutenfri och kalorisnål prinsesstårta som kommer bli varenda födelsedagsgris favorittårta.
Ingredienser till 1 tårta | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Tårtbotten
Tillred en ljus mjuk kaka och låt svalna. Dela i tre delar.
Fyllning - vaniljkräm
Skrapa ur fröna ur den färska vaniljstången och låt vaniljkornen sjuda i en kastrull med 2 dl grädde i ca 5 minuter. Blanda sedan ihop 2 äggulor tillsammans med Sukrinmelis. Ta grädden med vaniljen från plattan och tillsätt sedan äggblandningen. Värm sedan blandningen över värme under omrörning tills den tjocknat. Det är mycket viktigt att blandningen inte kokar då det medför en risk att krämen skär sig.
Rör i smöret när blandningen blivit tjock och krämig och låt det svalna. När blandningen har svalnat tillsätter du philadelphiaosten och blandar om.
Hälften av vaniljkrämen skall användas till det understa lagret och den andra hälften blandar du samman med 3 dl vispad grädde för att få en riktigt god topping.
Marsipan (sockerfri)
Blanda samtliga torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt hushållsfärg i äggvitan innan den tillsätts i de övriga ingredienserna om du vill ha ett färgat marsipanskal. Tillsätt efter det bittermandelaromen och knåda degen till en len och fin massa. Kavla sedan ut massan till ett lock som du formar runt din tårta. För en vacker tårta satsa på ett lock som är ungefär 3-4 mm tunt.
Steg för steg
När du är klar med tårtbotten (som du skär i tre delar), vaniljkrämen, jordgubbskrämen (mosade jordgubbar) och marsipan är det dags att sätta ihop din kalorisnåla prinsesstårta. Första lagret blir en tårtbotten som du sedan lägger all jordgubbskräm på. Lägg en andra tårtbotten på jordgubbskrämen och smeta på rikligt, ungefär 2 centimeter, vaniljkräm. Lägg sedan på tårtbotten nummer tre som du toppar med resten av vaniljkrämen som är utvispad med grädde. När samtliga lager är klara lägger du på marsipanskalet!
Näringsvärde per tårtbit
Energi | 390 kcal |
Protein | 11,5 g |
Fett | 35 g |
Kolhydrater | 6.5 g |
Kostfiber | 4.5 g |