Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor

Proteinfrallor

Njut av ett par proteinrika frallor till helgfrukosten. Lätta att slänga ihop och klara på enbart 20 minuter (inklusive förberedelser och tid i ugnen). Frallorna är glutenfria, låg på laktos och innehåller inget tillsatt socker eller fett, med andra ord riktiga fitnessfrallor.

Bild på en proteinfralla med pålägg.

Ingredienser 5 st
Näringsvärdeper fralla
Energi153 kcal
Protein16 g
Kolhydrater19 g
Fett2,8 g
100 g Core Instant Oats
50 g Core Whey Protein Neutral
250 g lätt kvarg naturell
25 g havregryn
1 tsk malda brödkryddor (kan uteslutas)
1 msk hela linfrön
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
sesamfrön för topping

Tillagning

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Blanda alla ingredienserna i en bunke med en slikepot eller träslev.

3. Smeten blir ganska kletig så ta hjälp av två skedar när du forma till 5 lika stora bullar och lägg på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.

4. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter eller tills de fått en gyllenbrun yta.

5. Ökade på till 200 grader efter 12 minuter och gräddade i ytterligare 2-3 minuter för att de ska få färg.

6. Vänd på dem och knacka på botten, låter de "ihåliga" är de klara.

7. Låt svalna på galler och ät med valfritt pålägg.

Ingredienser

 
Core Instant Oats
 
Core Whey Protein
 
Havregryn
 
Linfrön
 
Bakpulver Eko

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej