Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor

Nyttig & proteinrik saffranskaka med glasyr

Orkar du inte göra nyttiga lussebullar fyllda med protein och fibrer men ändå vill ha den där goda smaken av saffran kan du göra denna enkla, snabba och proteinfyllda mjuka saffranskakan istället.

Ingredienser, 1 kaka

Näringsinnehåll, 1 bit

3 dl havremjöl
Energi55,8 kcal
Protein8 gram
Kolhydrat1,5 gram
Fett1,9 gram
0,5 dl mandelmjöl
1,5 dl Core Whey Protein Lussebulle
0,5 dl Core Casein Vaniljsås
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 msk sötning
1 tsk salt
100 g kvarg
2 dl vatten
1 ägg
0,5 dl russin
Casein glasyr
1 skopa (33g) Core Casein Vaniljsås
1 dl vatten


Tillagning:

1. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke.

2. Ha i de blöta ingredienserna och mixa till en tjock smet med stavmixer.

3. Rör ner russinen i smeten.

4. Häll smeten i en bakplåtsklädd bröd- eller kakform (cirka 20 x 10 centimeter).

5. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 20-30 minuter.

6. Känn efter så att kakan får den konsistens du vill ha.

7. Blanda Core Casein med kallt vatten och låt stå i kylen tills kakan svalnat av.

8. Ringla över casenglasyren över kakan och skär upp i cirka 1 centimeter tjocka skivor.

REKOMMENDERADE PRODUKTER

 
Core Casein
 
Core Whey Protein
 
Sötin
 
Mandelmjöl
 
FiberHUSK
 
Mörka Russin
 
Havregryn
 
Bakpulver

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej