0 produkter
0 kr
Orkar du inte göra nyttiga lussebullar fyllda med protein och fibrer men ändå vill ha den där goda smaken av saffran kan du göra denna enkla, snabba och proteinfyllda mjuka saffranskakan istället.
Ingredienser: |
• 3 dl havremjöl |
• 0.5 dl mandelmjöl |
• 1.5 dl Core Whey Protein Neutral *utan sötning* |
• 0,5 dl Core Casein Vaniljsås |
• 2 msk fiberhusk |
• 2 tsk bakpulver |
• 2 påsar saffran |
• 2 msk sötning |
• 1 tsk salt |
• 100 g kvarg |
• 2 dl vatten |
• 1 ägg |
• 0.5 dl russin |
Ingredienser till glasyr: |
• 1 skopa (33g) Core Casein Vaniljsås |
• 1 dl vatten |
Näringsvärde | per 1 bit |
Energi | 59 kcal |
Protein | 8 g |
Kolhydrater | 1.5 g |
Fett | 1.9 g |
Tillagning:
1. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke.
2. Ha i de blöta ingredienserna och mixa till en tjock smet med stavmixer.
3. Rör ner russinen i smeten.
4. Häll smeten i en bakplåtsklädd bröd- eller kakform (cirka 20 x 10 centimeter).
5. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 20-30 minuter.
6. Känn efter med en sticka så att kakan får den konsistens du vill ha.
7. Blanda Core Casein med kallt vatten och låt stå i kylen tills kakan svalnat av.
8. Ringla över kaseinglasyren över kakan och skär upp i cirka 1 centimeter tjocka skivor.