Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Nyttig & proteinrik saffranskaka med glasyr

Orkar du inte göra nyttiga lussebullar fyllda med protein och fibrer men ändå vill ha den där goda smaken av saffran kan du göra denna enkla, snabba och proteinfyllda mjuka saffranskakan istället.

Nyttig, proteinrik saffranskaka med Core Whey Protein Lussebulle och Core Casein Vaniljsås.

Ingredienser:
• 3 dl havremjöl
• 0.5 dl mandelmjöl
• 1.5 dl Core Whey Protein Neutral *utan sötning*
• 0,5 dl Core Casein Vaniljsås
• 2 msk fiberhusk
• 2 tsk bakpulver
• 2 påsar saffran
• 2 msk sötning
• 1 tsk salt
• 100 g kvarg
• 2 dl vatten
• 1 ägg
• 0.5 dl russin
Ingredienser till glasyr:
• 1 skopa (33g) Core Casein Vaniljsås
• 1 dl vatten
Näringsvärdeper 1 bit
Energi59 kcal
Protein8 g
Kolhydrater1.5 g
Fett1.9 g

Tillagning:

1. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke.

2. Ha i de blöta ingredienserna och mixa till en tjock smet med stavmixer.

3. Rör ner russinen i smeten.

4. Häll smeten i en bakplåtsklädd bröd- eller kakform (cirka 20 x 10 centimeter).

5. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 20-30 minuter.

6. Känn efter med en sticka så att kakan får den konsistens du vill ha.

7. Blanda Core Casein med kallt vatten och låt stå i kylen tills kakan svalnat av.

8. Ringla över kaseinglasyren över kakan och skär upp i cirka 1 centimeter tjocka skivor.

REKOMMENDERADE PRODUKTER

 
Core Casein
 
Core Whey Protein
 
Sötin
 
Mandelmjöl
 
FiberHUSK
 
Mörka Russin
 
Havregryn
 
Bakpulver

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej