Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Ambassadörer

Ostkaka med protein

Nyttig ostkaka fullproppad med protein! Visste du att den traditionella ostkakan troligen har funnits ända sedan medeltiden? Basen av en ostkaka består utav vetemjöl, ostlöpe, mjöl eller grädde, men denna ostkaka innehåller inget utav det och kan med gott samvete avnjutas som frukost, mellanmål eller kvällsmål.

Proteinrik ostkaka med vaniljkvarg och färska blåbär.

Ingredienser
• 400 g Keso Mini
• 2 äggvitor
• 2 ägg
• Sötning efter smak
• 100 g havremjölk (går med annan mjölk också)
• 70 g mandelmjöl
• 30 g Core Whey Protein Vanilj Milkshake
• 20 g Core Casein Vaniljsås
• En nypa salt
• Vaniljpulver efter smak
• Bittermandelarom efter smak

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Mixa keson slät med en stavmixer och tillsätt sedan ägg, äggvita och sötning som du sedan mixar ihop. 

Häll ner mjölken och de övriga ingredienserna och rör ihop till en jämn smet. 

Olja kanterna lite lätt på en ugnssäker form eller använd en engångsaluminiumform och häll sedan ner smeten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-30 min. 

Tänk på att kakan sätter sig även lite efter den kommit ut från ugnen, så ha den inte inne för länge. 

Servera med valfria bär eller lågkalorisylt och en klick vaniljkvarg.

Näringsvärdeper sats
Energi1218 kcal
Protein139 g
Kolhydrater26 g
Fett62 g

Ingredienser

 
Core Whey Protein
 
Core Casein


Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Lär dig mer

 
Allt du vill veta om vassleprotein

Allt du vill veta om vassleprotein

I denna artikel går vi igenom kungen bland protein, vassleprotein!
 
Guide: Välj rätt proteinpulver

Guide: Välj rätt proteinpulver

En enkel guide till proteintillskott.
 
Stor guide: Vad är kasein?

Stor guide: Vad är kasein?

Kasein är ett långsamt protein som passar bra för att bevara muskelmassa.
 
Nybörjarguide om protein

Nybörjarguide om protein

En guide kring hur protein fungerar och hur mycket vi behöver.
 
Stor guide: Få resultat med proteintiming

Stor guide: Få resultat med proteintiming

Lär dig om fördelarna att inta rätt proteinsort vid rätt tillfälle!
 
Stor guide: Naturliga proteintillskott

Stor guide: Naturliga proteintillskott

Den som inte kan äta protein från mjölk har flera tillskott att välja bland.
 
Vi guidar: Så hittar du laktosfritt protein

Vi guidar: Så hittar du laktosfritt protein

Laktosintoleranta har flera potenta proteinsorter att välja bland.
 
Hur bra är sojaprotein?

Hur bra är sojaprotein?

Sojaprotein är den vegetabiliska motsvarigheten till vassleprotein.
 
Fördelarna med hydrolyserat vassleprotein

Fördelarna med hydrolyserat vassleprotein

Hydrolysat är mycket snabbupptagligt, minimalt med fett och kolhydrater.
 
Bygg muskler med rätt kost

Bygg muskler med rätt kost

De viktigaste stegen till ökad muskelmassa.
 
Så fungerar äggprotein

Så fungerar äggprotein

Äggprotein är ett medelsnabbt och mycket potent protein.
 
Guide: Protein för träning

Guide: Protein för träning

Varför är protein så viktigt för träningsresultaten? Svaret finner du här.
 
Proteinbars på fyra ingredienser

Proteinbars på fyra ingredienser

Gör egna proteinbars på enbart 4 ingredienser (som du förmodligen har hemma).
 
Så fungerar ärtprotein

Så fungerar ärtprotein

Ärtprotein är ett vegetabilsikt protein fri från gluten och laktos.
 
Så väljer du rätt proteinbar

Så väljer du rätt proteinbar

En guide till vilken bar du ska välja beroende på just dina behov.
 
Hur bra är risprotein?

Hur bra är risprotein?

Risprotein är ett naturligt och vegetabiliskt proteintillskott.
 
Naturligt protein i kosten: Hampaprotein

Naturligt protein i kosten: Hampaprotein

Hampa är en fullvärdig vegetabilisk proteinkälla, fri från laktos och gluten.
 
Därför är mjölkprotein bra

Därför är mjölkprotein bra

Mjölkprotein är en av vår vanligsate proteinkällor.
 
Kaseinmousse

Kaseinmousse

Proteinrik mousse på enbart två ingredienser.
 
Vad är bäst - aminosyror eller protein?

Vad är bäst - aminosyror eller protein?

Vad är fördelen med att äta aminosyror kontra att äta proteinpulver?