Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Mikaela Norman - elit inom Crossfit

Mikaela Norman är Crossfitstjärnan som på bara några år som aktiv Crossfit-atlet hunnit bli en del av eliten inom sporten i Sverige. Hon har bland annat lyckats ta sig till Regionals som motsvarar EM i Crossfit. Målet? Att bli världens mest vältränade kvinna.Mikaelas träningstillskott

 
Core Creatine
 
Core Whey Protein
 
Core Endurance
 
Core Recovery


Mikaela Norman har en lång idrottsbakgrund med fotboll, basket och långdistanslöpning. En diskbuktning i ryggen gjorde att hon var tvungen att lägga distanslöpningen åt sidan. Det var då hon upptäckte Crossfit.

- Jag saknade tävlandet och ville hitta något att tävla i. Jag hade några år tidigare träffat en kille på en utbildning som introducerade Crossfit för mig men då tyckte jag att det lät helt orimligt och konstigt. Men sedan kom jag på att man kunde tävla i det. Samma vecka bestämde jag mig för att jag skulle tävla i Crossfit, utan att egentligen testat på det, berättar hon.

Hon visste redan då att det skulle bli den största tänkbara utmaningen för henne. Hon har jobbat hårt för att utveckla områden där hon inte har haft någonting på köpet.

- Jag hade varken bakgrund i gymnastik eller lyft en skivstång tidigare. Men jag började skriva mina egna program och träna mig själv på ett lokalt gym. På den vägen är det.  

Idag kretsar i princip hela hennes liv kring Crossfit, och att en dag vinna Crossfit Games – det slutgiltiga målet. Hittills på listan finns meriter som två vinster i Solid Fitness Challange, 12:e plats o Meridan Regionals (som kan likställas med EM) och flera topplaceringar i Europeiska tävlingar.

Mikaelas val av vitaminer

 
Zink
 
Core HMB
 
Vitamin D3 2500 IE
 
Arctic Omega-3
 
Magnesium 800


Hon tränar två pass varje dag och har anpassat jobb och studier för att hinna fokusera på träningen.

- Oftast är det mer styrka på förmiddagen och mer konditionsträning på eftermiddagen. Totalt spenderar jag ungefär fem timmar om dagen på gymmet, säger hon.

Att kosten är bra är en av många viktiga pusselbitar för att orka träna på den nivå som Mikaela Norman gör.

- Jag följer ingen diet men undviker gärna gluten. Men det är viktigt att jag håller bra koll på mitt matintag så att jag får i mig enligt mitt kaloribehov varje dag.

För att komplettera kosten äter hon regelbundet kosttillskott.

- Jag använder proteinpulver och tar tillskott av omega 3, magnesium, d-vitamin, mineraler, zink, kreatin och HMB. 

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej