Påsktårta

Letar du efter en nyttigare påsktårta som är enkel att göra och som även är fri från gluten har du receptet här.

En påsktårta garnerad med choklad.

Ingredienser
Näringsvärdeper bit
Energi211 kcal
Protein6,6 g
Kolhydrater13,6 g
Fett14,4 g
Fibrer0,9 g
1 tårta, ca 12 bitar
Botten
1 dl solroskärnor
15 dadlar
Fyllning
400 g färskost
2 dl creme fraiche
0,5 dl starkt, kallt kaffe
100 g mörk choklad
2 ägg
3/4 dl stevia strö

Tillredning:

Lägg dadlarna i blöt i minst 1 timme. Ta upp dadlarna ur blötläggningsvattnet och mixa dem till en slät puré. Blanda ner solroskärnorna och mixa på nytt.

Klä en springform med bakplåtspapper och tryck ut blandningen i formen. Ställ in i kylen så länge.

Blanda cream cheese och creme fraiche till en slät smet. Tillsätt kaffet under omrörning.

Smält chokladen över vattenbad och rör sedan ner den smälta chokladen i smeten.

Blanda ägg och stevia i en separat bunke och blanda sedan ner äggsmeten i färskostsmeten.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Kakan ska vara lite dallrig i konsistensen när du tar ut den ur ugnen. Låt kakan svalna och ställ sedan in den i kylen över natten.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!