Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Pannkakstårta med citron, rostad kokos & chokladfrosting

En riktig kalastårta som alltid går hem och som går att variera på en mängd olika sätt. Denna med härlig och frisk citron, rostad kokos och en len chokladfrosting.

Bild på pannkakstårta toppad med chokladfrosting, jordgubbar och blåbär.

Ingredienser
1 paket Core Swedish Pancakes
Fyllning
300 g kesella naturell
1,5 dl riven kokos
Rivet skal från 1/2 citron
1 msk agavesirap eller flytande honung
Topping
12 st färska dadlar
2 dl kokosgrädde
1 msk kakao
2 msk mörka chokladknappar eller 30 gram mörk choklad
Färska bär

Pannkakor: Blanda hälften av pannkasmixen med 2 msk kakao och resterande som vanligt i en separat skål. Stek pannkakorna och låt dom svalna.

Fyllning: Rosta riven kokos i en torr stekpanna tills dom blir gyllenbruna.
Skölj citronen och riv på finaste delen på rivjärnet. Blanda kesellan, rostade kokosen, citronskal och agavesirap eller om du föredrar honung.

Topping: Mixa dadlarna med kokosgrädde med en stavmixer. Smält chokladknapparna i mikron eller i ett vattenbad och blanda sedan ihop chokladen med kakaon och dadelsmeten.

Häll i en spritspåse och låt den stå i kylen någon timme så den stelnar till lite innan du spritsar på tårtan.

Dekorera med färska bär, citronmeliss eller mynta och ev ätbara blommor och rivet citronskal.

 

ingredienser

 
Riven Kokos
 
Swedish Pancakes
 
Agavesirap
 
Kakao Pulver
 
Mörk choklad

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej