Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Recept: Morotskaka med protein

En morotskaka går hem hos de allra flesta. Denna variant är dessutom extra proteinrik och helt glutenfri.

Morotskaka upplagd på ett fat.

Ingredienser
Näringsvärdeper bit
Energi108 kcal
Protein5,9 g
Kolhydrater1,8 g
Fett8,5 g
Fibrer0,8 g
20 bitar
2 dl Core Whey Protein naturell
3 msk smakneutral kokosolja
4 ägg
1 dl stevia strö
1 msk mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 tsk ingefära, malen
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma, malen
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
3 dl finrivna morötter
Frosting
3 msk smakneutral kokosolja
150 g färskost
1 dl kvarg med vaniljsmak
15 stevia drops
1/2 tsk vaniljpulver

Tillredning:

Värm ugnen till 175 grader.

Riv morötterna fint.

Blanda ägg och stevia i en bunke. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och vänd sedan ner den i äggsmeten.

Smält kokosoljan och rör ner den i smeten tillsammans med morötterna.

Smörj en bakform med kokosolja och häll ner smeten.

Grädda kakan i ugnen i ca 40 minuter. Medan kakan svalnar förbereder du frostingen.

Smält kokosoljan och blanda med övriga ingredienser. När kakan har svalnat helt kan du bre frostingen över kakan. Skär sedan den färdiga kakan i 20 fyrkantiga bitar. Toppa gärna varje bit med morot eller riven kokos.

Ingredienser

 
Core Whey Protein
 
Äkta Kanel
 
Kokosmjöl
 
Kokosolja

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Läs också

  Guide: Välj rätt proteinpulver

Guide: Välj rätt proteinpulver

En enkel guide till proteintillskott.
  Allt du vill veta om vassleprotein

Allt du vill veta om vassleprotein

I denna artikel går vi igenom kungen bland protein, vassleprotein!
  Vi guidar: Så hittar du laktosfritt protein

Vi guidar: Så hittar du laktosfritt protein

Laktosintoleranta har flera potenta proteinsorter att välja bland.
  Stor guide: Naturliga proteintillskott

Stor guide: Naturliga proteintillskott

Den som inte kan äta protein från mjölk har flera tillskott att välja bland.
  Guide: Protein för träning

Guide: Protein för träning

Varför är protein så viktigt för träningsresultaten? Svaret finner du här.
  Stor guide: Få resultat med proteintiming

Stor guide: Få resultat med proteintiming

Lär dig om fördelarna att inta rätt proteinsort vid rätt tillfälle!
  Stor guide: Vad är kasein?

Stor guide: Vad är kasein?

Kasein är ett långsamt protein som passar bra för att bevara muskelmassa.
  Nybörjarguide om protein

Nybörjarguide om protein

En guide kring hur protein fungerar och hur mycket vi behöver.
  Stor guide: Så bygger du muskler

Stor guide: Så bygger du muskler

De viktigaste stegen till ökad muskelmassa.
  Recept: Proteinkladdkaka

Recept: Proteinkladdkaka

Kladdig kladdkaka rik på protein och låg på kolhydrater och fett. God njutning!
  Hur bra är sojaprotein?

Hur bra är sojaprotein?

Sojaprotein är den vegetabiliska motsvarigheten till vassleprotein.
  Recept: Proteinglass

Recept: Proteinglass

Proteinglass med ljuvlig smak av choklad och mint.
  Fördelarna med hydrolyserat vassleprotein

Fördelarna med hydrolyserat vassleprotein

Hydrolysat är mycket snabbupptagligt, minimalt med fett och kolhydrater.
  Därför är vassleproteinisolat kungen av proteinpulver

Därför är vassleproteinisolat kungen av proteinpulver

Vassleproteinisolat är en renare variant av vassleprotein med högre proteinhalt.
  Hur bra är risprotein?

Hur bra är risprotein?

Risprotein är ett naturligt och vegetabiliskt proteintillskott.
  Så fungerar ärtprotein

Så fungerar ärtprotein

Ärtprotein är ett vegetabilsikt protein fri från gluten och laktos.
  Så fungerar äggprotein

Så fungerar äggprotein

Äggprotein är ett medelsnabbt och mycket potent protein.
  Recept: Proteinpudding med krisp

Recept: Proteinpudding med krisp

Kvarg, proteinpudding och knaprig kaneltopping i en perfekt blandning!
  Naturligt protein i kosten: Hampaprotein

Naturligt protein i kosten: Hampaprotein

Hampa är en fullvärdig vegetabilisk proteinkälla, fri från laktos och gluten.
  Vad är bäst - aminosyror eller protein?

Vad är bäst - aminosyror eller protein?

Vad är fördelen med att äta aminosyror kontra att äta proteinpulver?