Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Vässa sommarformen - Träningstips

Boosta din form och känn dig redo för stranden med tips från våra två härliga ambassadörer Cassandra Klemm och Jesper Munoz. Det är nu dags för slutspurten inför sommaren. Detta är del 1 i en artikelserie på två delar.

Del 2

Ät regelbundet och undvik småätande

Genom att sluta småäta kan det hända väldigt mycket med vikten. Viktigt är då att få i sig rikligt med vatten och att äta regelbundet så att du inte känner ett sug efter något mer. När du vill trimma formen är det viktigt att även hålla ett litet kaloriunderskott på ca 300-500 kalorier och då främst ett underskott från kolhydraterna, som är det som binder vätska i kroppen. Tappar du vätska kommer du med sannolikhet känna att du blir tightare. Morgonpromenader är även ett bra knep att förbränna fett på. Ett enkelt sätt att få in promenader på är att skippa bilen, bussen eller tunnelbanan till jobbet och ta en promenad istället.

Jesper tipsar! Ät stora salladsportioner tillsammans med din mat utan sås och olja, med goda kryddor samt drick mycket vatten för att känna dig belåten.

Bild på en man med svart keps på sig som tittar in i kameran och ler.

Kosttillskott att fokusera på

För att säkerställa ditt proteinintag är Core Whey Protein och Core Casein perfekta att ta till frukost i exempelvis gröten eller göra en god smoothie. Det är även gott att dricka som det är till mellanmål, efter ett träningspass eller när du är hungrig och behöver något mättande. För att göra vätskeintaget roligare kan du dricka Core BCAA eller EAA, då får du i dig de essentiella aminosyrorna, vilka främjar muskeluppbyggnaden samtidigt som det hämmar nedbrytningen av muskler. Drick BCAA och EAA innan, under eller efter ditt träningspass. När du ligger på ett underskott kan det ibland behövas extra energi, då är tillskottet BURN perfekt, då det säkerställer att din förbränning inte begränsas och bidrar till att öka din prestationsförmåga.

När ska tillskotten tas?

När:Tillskott:
Frukost/mellanmålCore Whey Protein
Före, under och efter träningCore BCAA eller EAA
Kvällsmål/mellanmålCore Casein
2 kapslar två gånger per dag mellan eller inann måltider.
På träningsdagar: 30 min innan träning.
BURN

Jesper och Cassandras favoriter

 
BURN
 
Core BCAA Powder
 
Core Whey Protein
 
Core EAA Powder
 
Core Casein

Träningstips för en vässad sommarform

Helkroppspass där du håller pulsen uppe under hela passet är grymt för att bränna så många kalorier som möjligt. Ett exempel på detta är tabataträning eller HIIT-träning, som är korta och högintensiva intervaller. Fördelarna med högintensiva intervaller är att du bränner fett samtidigt som du faktiskt kan bygga muskler istället för att bryta ned dem. Högintensiva och korta intervaller bränner inte bara fett under själva passet utan även efteråt fortsätter kroppen att arbeta för att återställa sig och gör då av med fler kalorier. Det är även lättillgängligt, du behöver ingen utrustning, bara dig själv och en positiv inställning. Ta del av fler tips för att utveckla din träning med intervaller. Tränar du på gym är det perfekt att köra de stora muskelgrupperna ben och rygg, då det bränner mest kalorier.

Cassandra tipsar om roliga upplägg för flåset!

- Löpning: var tredje minut gör du 10 burpees. Repetera 3-5 gånger.

- Löpning: 1500 meter, gå 2-3 minuter. Repetera 3-5 gånger.

- EMOM 15 min (Every minute on the minute): min 1: 10 burpees. Min 2: 20 pushups. Min 3: 30 airsquats.Bild på kvinna i svarta kläder med en celsius-tryck på bröstet.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej