Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor

Recept: Påskpraliner med protein

Praliner

Gör påsken nyttigare och lite godare med dessa chokladpraliner fyllda med protein och härligt jordnötssmör. De är enkla att göra och du kan variera toppingen i oändlighet.

Ingredienser till ca. 4 st praliner

1 skopa Core Casein i chokladsmak

2 msk jordnötssmör

4 msk mandelmjölk

1 krm vaniljpulver

1 msk Cacao Nibs

Toppingförslag: kakao, choklad, kokos, nötter

Gör så här:

Värm upp jordnötssmör tillsammans med mjölken och se till att de båda ingredienserna blandar sig ordentligt. Tillsätt sedan övriga ingredienser och blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn smet.

Fukta händerna och rulla smeten till små bollar. Rulla bollarna i kokos eller kakao alternativt smält choklad (vit, mörk eller ljus) och häll i nötter som du sedan rullar bollarna i.

Tips!

För extra påskiga praliner gör chokladpralinerna äggformade!

Ingredienser & toppingförslag

 
Core Casein
 
Cacao Nibs
 
Jordnötssmör
 
Hampachoklad
 
Raw Cashewnötter

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Läs också

 

Guide: Välj rätt proteinpulver

En enkel guide till proteintillskott.
 

Allt du vill veta om vassleprotein

I denna artikel går vi igenom kungen bland protein, vassleprotein!
 

Vi guidar: Så hittar du laktosfritt protein

Laktosintoleranta har flera potenta proteinsorter att välja bland.
 

Stor guide: Vad är kasein?

Kasein är ett långsamt protein som passar bra för att bevara muskelmassa.
 

Stor guide: Naturliga proteintillskott

Den som inte kan äta protein från mjölk har flera tillskott att välja bland.
 

Guide: Protein för träning

Varför är protein så viktigt för träningsresultaten? Svaret finner du här.
 

Stor guide: Få resultat med proteintiming

Lär dig om fördelarna att inta rätt proteinsort vid rätt tillfälle!
 

Nybörjarguide om protein

En guide kring hur protein fungerar och hur mycket vi behöver.
 

Stor guide: Så bygger du muskler

De viktigaste stegen till ökad muskelmassa.
 

Recept: Proteinkladdkaka

Kladdig kladdkaka rik på protein och låg på kolhydrater och fett. God njutning!
 

Hur bra är sojaprotein?

Sojaprotein är den vegetabiliska motsvarigheten till vassleprotein.
 

Recept: Proteinglass

Proteinglass med ljuvlig smak av choklad och mint.
 

Fördelarna med hydrolyserat vassleprotein

Hydrolysat är mycket snabbupptagligt, minimalt med fett och kolhydrater.
 

Därför är vassleproteinisolat kungen av proteinpulver

Vassleproteinisolat är en renare variant av vassleprotein med högre proteinhalt.
 

Hur bra är risprotein?

Risprotein är ett naturligt och vegetabiliskt proteintillskott.
 

Recept: Proteinpudding med krisp

Kvarg, proteinpudding och knaprig kaneltopping i en perfekt blandning!
 

Så fungerar ärtprotein

Ärtprotein är ett vegetabilsikt protein fri från gluten och laktos.
 

Så fungerar äggprotein

Äggprotein är ett medelsnabbt och mycket potent protein.
 

Naturligt protein i kosten: Hampaprotein

Hampa är en fullvärdig vegetabilisk proteinkälla, fri från laktos och gluten.
 

Vad är bäst - aminosyror eller protein?

Vad är fördelen med att äta aminosyror kontra att äta proteinpulver?