Proteinrik pepparkaksrulltårta med kasein-fyllning
Ladda upp adventsfikat med en julig och proteinfylld rulltårta med smak av pepparkaka och lingon.
Ingredienser | |||||||||||
• 3 äggvitor (1 dl) |
| ||||||||||
• 1 ägg | |||||||||||
• 1 skopa (33 g ) Core Whey Protein Pepparkaka | |||||||||||
• 1 msk stevia | |||||||||||
• 1 tsk bakpulver | |||||||||||
• 2 tsk fiberhusk | |||||||||||
• 2 msk vatten | |||||||||||
Casein- och lingonfyllning | |||||||||||
• 1 skopa (25 g) Core Casein Vaniljsås | |||||||||||
• 1 dl vatten | |||||||||||
• 100 g philiadelphia 11% | |||||||||||
• 2 msk lingonsylt lågkalori |
Gör såhär:
1. Vispa 2 av äggvitorna till ett hårt vitt skum med elvisp.
2. Vispa i en separat bunke resterande av äggvitan, ägget och de torra ingredienserna till en seg och kladdig smet. Späd ut med 2 msk vatten.
3. Blanda försiktigt de vispade äggvitorna med smeten, målet är att behålla så mycket av fluffigheten.
4. Bred ut smeten till en relativt tunn rektangel på ett bakplåtspapper.
5. Grädda i ugnen på 160 grader i cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
6.Vispa caseinet med vattnet och ställ in i kylen cirka 10 minuter så att det får svälla upp lite.
7. Ta ut och vispa upp det igen tillsammans med philadelphiaosten, blanda ner lingonsylten.
9. Bred sedan ut ett jämt lager av fyllningen på bottnen och rulla ihop.