Aminosyror

Aminosyror är proteinernas byggstenar, som tillsammans hjälper till att bygga upp våra muskler. Det finns 20 olika aminosyror som påverkar kroppsfunktionerna på olika sätt.

Läs mer
Filtrera
Filtrera Visar 199 produkter
Urval
Varutyp
BCAA41 Glutamin20 Lysin15 Karnitin15 Tyrosin14 Arginin14 GABA10 Taurin9 Fenylalanin9 EAA9 Visa fler
Varumärke
Svenskt Kosttillskott74 Healthwell30 Self Omninutrition22 Solgar11 Optimum Nutrition7 Pro Nutrition6 Better You6 Olimp5 Thorne Research4 BSN3 Visa fler
Sortering
Popularitet
Arginine FX
25-pack
Pro Nutrition Arginine FX
139 kr
 
Glutamine Peptides
300 g
Self Omninutrition Glutamine Peptides
-50%
144 kr
289 kr
Alpha Amino
360 g
Cellucor Alpha Amino
339 kr
 
1 2 3

Egenskaper och användning

Fördelen med ett kosttillskott med fria aminosyror istället för att bara äta proteinpulver är att ett aminosyratillskott tas upp mycket snabbare och dessutom får du en högre dos av den specifika aminosyran som du är ute efter. Vissa aminosyror bidrar till uppbyggnaden av muskelproteinet medan andra aminosyror bidrar till uppbyggnaden av det protein som finns i hår, hud och naglar eller i enzymer med mera.

BCAA är ett exempel på ett aminosyratillskott som har kommit att bli mäkta populärt i gymvärlden, och som länge använts av de som vill bygga muskler. Det innehåller de tre grenade aminosyrorna leucin, valin och isoleucin som medverkar i proteinsyntesen, och som därmed är av stor vikt för muskeltillväxten.

Aminosyratillskott med DAA, glutamin och HMB är andra exempel på aminosyror som är intressanta för dig som tränar. Arginin och taurin är aminosyror som vanligtvis finns med i PWO respektive energidryck som används före utmanande träning.

Under denna kategori hittar du alla kosttillskott med fria aminosyror, gå vidare till respektive kategori för att läsa mer.