Proteinkladdkaka

Kladdkaka med protein

Kladdkaka är aldrig fel och här har du ett recept på en supergod och kladdig kladdkaka med hög proteinhalt och låg på fett och kolhydrater. God njutning!

Ingredienser

Näringsinnehåll

50g chokladprotein (Core Whey Protein)
110g, 2st ägg
100g kesella
5g, 1 tsk kakao (sockerfri)
2 tsk stevia
1 tsk guarkärnmjöl
1/3 tsk bakpulver
Energi434,8 kcal
Protein68,5 g
Kolhydrater7,1 g
Fett14,8 g

Gör så här:

Sätt ugnen på 180C

Vispa ägg, stevia och guarkärnmjöl i ca 1 minut med elvisp och rör sedan ned kesellan.

Blanda proteinpulver (Core Protein eller Triple Core Protein rekommenderas), kakao och bakpulver i en skål och rör ned de torra ingredienserna i äggsmeten.

Häll smeten i en form som har diametern 12 cm.

Placera formen i ugnen i 12 minuter och ta därefter ut den och låt kakan svalna.

Servera och njut!

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Jonas Andersson