Pasta carbonara med ärtor

Recept på lättlagade vardagsrätter som kräver minimalt med tid och ingredienser är något man aldrig kan få för många av. Detta recept bjuder på krämig skinksås och mjuk pasta i en proteinrik och ljuvligt god kombination.

En tallrik med pasta och skinksås.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi436 kcal
Protein25,7 g
Kolhydrater55,3 g
Fett7,8 g
Fibrer7,3 g
4 portioner
200 g rökt skinka i skivor
3 dl mager matlagningsgrädde
salt & svartpeppar
400 g djupfrysta gröna ärtor
4 port spaghetti eller bönpasta

Tillredning

Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.

Strimla den rökta skinkan och bryn den lätt i en stekpanna. 

Blanda ner skinkan och matlagningsgrädden i en kastrull och låt småkoka i några minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. 

Blanda ner de gröna ärtorna i den kokta pastan och rör om. Servera spaghettin med skinksåsen. 

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!