Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Räkpasta med pesto

Snabblagade vardagsrätter kan man aldrig få för många av. Denna spaghettirätt med räkor och pesto är både god och nyttig.

Bild på pasta med räkor och pesto i en vit och djup tallrik.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi439 kcal
Protein31 g
Kolhydrater49,5 g
Fett12 g
Fibrer3,8 g
4 portioner
4 portioner spaghetti eller bönpasta
1 pressad vitlöksklyfta
1 citron, skalet
salt och svartpeppar
1/2 kruka persilja
1 rödlök
1 burk räkor i lake
1 tsk olivolja
70 g rucola
1/2 dl pesto

Tillredning

Koka upp vatten i en kastrull och koka sedan spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.

Skala vitlöken och hacka persiljan fint. Häll av räkorna i ett durkslag och blanda dem sedan i en bunke tillsammans med citronskalet, den hackade persiljan och olivoljan.

Pressa ner vitlöken i blandningen. Skala rödlöken och hacka den grovt. Blanda den färdigkokta spaghettin med peston och servera sedan med räkröran och den hackade rödlöken.

 

Rekommenderade produkter

 
Olivolja Extra Virgin

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej