Marinad

En marinad som man enkelt slänger ihop på egen hand är både godare och nyttigare än de färdiga varianterna. Denna passar utmärkt till både kött och kyckling.

Kött och ingredienser till marinad.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi63,3 kcal
Protein0,5 g
Kolhydrater7,5 g
Fett3,5 g
Fibrer0,3 g
Räcker till kött för 4 personer
1 msk olivolja
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk honung
Saft och skal från en lime
1 finhackad chili
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tillredning

Blanda samman alla ingredienser i en skål.

Lägg ner köttet du ska marinera i en plastpåse och häll över marinaden. Se till att allt kött täcks av marinad och lägg sedan in påsen i kylen i minst en timme. Tillaga sedan köttet som du önskar.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!