Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Recept: Casein mousse

När vi älskar något riktigt mycket brukar vi lyfta upp detta med olika namn och vårt kära Core Casein och den goda kaseinmoussen man snabbt kan röra ihop är inget undantag. Kärt barn har många namn, och detta recept har en del namn: kaseinpudding, Caseinpudding, kasein mousse, casein mousse, kaseinfluff och till sist Caseinfluff.

Basreceptet är densamma och kräver enbart två ingredienser: Core Casein i valfri smak och vatten. Så här får du till en god och nyttig chokladmousse på kasein.

1 portion
Näringsvärdeper port
Energi107 kcal
Protein21 g
Kolhydrater2,2 g
Fett3 g
1 skopa (27g) Core Casein
1-1,5 dl vatten

Tillredning

  1. Häll ner kasein och vätska i en bunke, börja med 1 deciliter vätska.
  2. Vispa ihop ingredienserna med en elvisp och tillsätt mer vatten allt eftersom, beroende på hur du vill ha konsistensen.
  3. Sleva över mousset i en mindre skål med hjälp av en slickepott.
  4. Ställ in i kylskåpet cirka 30 minuter.
  5. Toppa med valfritt tillbehör som bär i olika smaker och färger, skivad banan, kokosflingor, hackade nötter eller granola. Topping möjligheterna är oändliga! Testa även att toppa gröten med ett smakrikt Caseinfluff för att få en skön och långvarig mättnadskänsla.

Om du är jätte hungrig och inte kan vänta 30 minuter kan du givetvist njuta av ditt casein fluff på en gång efter att du vispat ihop det. Men har du lite is i magen kommer mousset/puddingen/fluffet stabilisera sig lite i konsistensen och smakerna kommer fram bättre och blir fylligare.

Tips! Ställ in skålen i frysen i minst 30 minuter så får du ett gott substitut till glass med betydligt mindre kalorier.

Ingredienser

 
Core Casein
 
Riven Kokos
 
Raw Mandel
 
Frystorkade Hallon

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej