Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Dadelchokladmousse med rostade hasselnötter

Lyxa till det med en nyttigare variant av chockladmousse. Choklad och hallonmousse gjord på dadlar och kokosgrädde.

Ingredienser 2 stora eller 4 små
10 st färska kärnfria dadlar
1 burk kokosgrädde
1 msk kakao
1 dl hallon
valfri topping

Gör så här:

Lägg dadlarna i blöt cirka 15 minuter och skala sedan av de yttersta lagret (har du köpt dadlar med kärna i ska du även ta bort kärnan). Häll i kokosgrädde och dadlarna i en skål och mixa med en stavmixer.

Lägg cirka 1/3 av smeten i en annan skål och smaksätt den mindre satsen med hallon, mixa ordentligt.

Resterande 2/3 smaksätter du med kakao och mixar samman.

Portionerna ut chokladmoussen i önskade glas och lägg sedan hallonsmeten ovanpå. Ställ in glasen i kylen ett tag så att moussen får stelna.

Innan servering toppar du moussen med valfri topping.

Tips på topping

  • Hackade nötter
  • Kokosflingor
  • Bär
  • Hackad choklad



Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej