Risotto med korv och svamp

Parmesan, nyttig korv och svamp är de hemliga ingredienserna i denna krämiga och ljuvligt goda risotto.

Risotto med korv och svamp i en vit skål.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi529 kcal
Protein21,3 g
Kolhydrater66,5 g
Fett18,5 g
Fibrer5 g
4 portioner
4 port råris
4 korvar med hög kötthalt, gärna 95 %
1/2 purjolök
1 - 2 dl parmesanost
Några kvistar färsk timjan till garnering

Tillredning

Börja med att tillaga riset enligt instruktionerna på förpackningen. 

Hacka purjolöken fint och skiva champinjonerna tunt. Bryn löken och champinjonerna i en stekpanna tills de fått fin färg och champinjonerna känns mjuka. Häll upp på en tallrik och ställ åt sidan. 

Skär korven i mindre bitar och stek på medelhög värme i samma stekpanna som du använde till svampen. 

Ta av det färdiga riset från spisen och häll av eventuellt vatten som är kvar i kastrullen. Blanda ner parmesanosten i riset, tillsätt 1-2 dl ost beroende på hur stark smak du önskar. Rör om och blanda ner korv, lök och champinjoner. Häll upp den färdiga risotton i en skål och avsluta med att garnera med några kvistar färsk timjan. 

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej