Risotto med korv och svamp
Parmesan, nyttig korv och svamp är de hemliga ingredienserna i denna krämiga och ljuvligt goda risotto.
Ingredienser |
| ||||||||||||
4 portioner | |||||||||||||
4 port råris | |||||||||||||
4 korvar med hög kötthalt, gärna 95 % | |||||||||||||
1/2 purjolök | |||||||||||||
1 - 2 dl parmesanost | |||||||||||||
Några kvistar färsk timjan till garnering | |||||||||||||
Tillredning
Börja med att tillaga riset enligt instruktionerna på förpackningen.
Hacka purjolöken fint och skiva champinjonerna tunt. Bryn löken och champinjonerna i en stekpanna tills de fått fin färg och champinjonerna känns mjuka. Häll upp på en tallrik och ställ åt sidan.
Skär korven i mindre bitar och stek på medelhög värme i samma stekpanna som du använde till svampen.
Ta av det färdiga riset från spisen och häll av eventuellt vatten som är kvar i kastrullen. Blanda ner parmesanosten i riset, tillsätt 1-2 dl ost beroende på hur stark smak du önskar. Rör om och blanda ner korv, lök och champinjoner. Häll upp den färdiga risotton i en skål och avsluta med att garnera med några kvistar färsk timjan.