Recept: Teriyakimarinerad lax med vitkål

Med sesamfrön, lime och teryaki får laxen en fantastiskt god smak och tillsammans med vitkål och ris blir det en fulländad rätt.

Lax, teryakisås, vitkål och sesamfrön på en tallrik.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi650 kcal
Protein38,3 g
Kolhydrater64,5 g
Fett25 g
Fibrer6,5 g
4 portioner
4 laxfiléer á 125 g
0,5 dl teriyakisås
sesamfrön till panering
1 lime, saften
1/2 vitkålshuvud
4 port råris

Tillredning

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Häll upp teriyakisåsen på en tallrik och sesamfrön på en annan tallrik. Vänd först laxfiléerna i såsen och därefter i sesamfröna. Stek laxen i en stekpanna på medelhög värme tills den är genomstekt. 

Hyvla vitkålen med en osthyvel och lägg i en skål. Pressa ner limesaften i det färdigkokta riset och rör om. Servera riset med laxen och vitkålen och eventuellt lite extra teriyakisås vid sidan om. 

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Läs också

 

Därför är fiskolja bra för oss

Fiskolja innehåller fett som bidrar till hjärtat och hjärnans normala funktion.
 

Tomatpasta med tonfisk

Ladda upp inför träningen med en god och proteinrik pastarätt med tonfisk.
 

Recept: Nyttiga fiskburgare

Smakrika, krispiga och otroligt goda fiskburgare med obligatoriska tillbehör!
 

Recept: Krämig laxpasta

Ladda upp inför träningen med denna krämiga pastarätt!
 

Recept: Proteinrika laxbiffar

Uppdatera din fiskreceptbank med dessa smakrika, goda och nyttiga laxbiffar.
 

Därför är omega-3 bra

Varför är omega-3 fettsyror så omtalade?
 

Recept: Tacokryddad lax

Gillar du tacos har du hur en variant med lax istället för köttfärs.  
 

Recept: Laxwok med linser

Enkel och snabblagad rätt med wokgrönsaker, lax och linser
 

Recept: LCHF-lax

En mycket god laxrätt som även du som äter LCHF kan göra.
 

Recept: Lax med kokossås

Sesampanerad laxfilé med kokossås passar lika bra i matlådan som till middag.
Visa fler